Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Certej, 30 octombrie 1971. Catastrofa care a cutremurat Munții Metaliferi. Ce a rămas din ținutul devastat de goana după aur VIDEO

Publicat:

Una dintre marile catastrofe ale Romaniei a avut loc la Certej (Hunedoara), in 30 octombrie 1971, cand aproape 100 de oameni au murit striviți cand iazul de steril al minei Certej s-a prabușit peste sat.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Kilograme de aur dacic furat din Munții Oraștiei sunt de negasit. Cand a inceput goana dupa comori VIDEO

23:06, 23.04.2024 - Doar o mica parte din tezaurele antice de aur și argint furate in anii '90 și 2000, din ținutul cetaților dacice din Hunedoara, au fost recuperate de statul roman. Goana ilegala dupa comori a inceput intr-o epoca in care autoritațile romane nu pareau pregatite sa ii faca fața.

Coranda, muntele mutat in goana dupa aur și metale prețioase. „Așa ceva nu s-a mai gasit in Europa“ VIDEO

22:50, 15.04.2024 - De doua decenii, una dintre cele mai mari cariere miniere din Munții Metaliferi a ramas aproape pustie. In anii '80, un munte a fost sfaramat pentru a face loc proiectului minier de la Certej (Hunedoara).

Ținutul spectaculos, ascuns in Munții Metaliferi, iese din izolare. Va avea trei șosele noi VIDEO

05:20, 08.04.2024 - Valea Geoagiului din Hunedoara, o regiune spectaculoasa din Munții Metaliferi, iese treptat din izolare. Trei drumuri sunt modernizate și vor face mai accesibile zona cunoscuta pentru stațiunea antica de la Germisara.

Un mare turn al unei cetați dacice a ajuns de nerecunoscut. A fost devastat de forțele naturii in ultimii ani VIDEO

03:11, 25.03.2024 - Ruinele celor mai impunatoare turnuri dacice din Hunedoara au ajuns de nerecunoscut. Au fost vitale pentru apararea cetaților dacice, insa aproape doua milenii mai tarziu nu mai pot fi aparate de distrugerile provocate de natura și de oameni.

Locul din Romania unde se construiesc doua drumuri montane spectaculoase. Ținutul are o salbaticie aparte VIDEO

05:00, 14.03.2024 - Peste 80 de milioane de lei vor costa lucrarile de modernizare a doua drumuri care incep de la capatul Vaii Jiului din Hunedoara și se afunda in munți, la limita județelor Hunedoara și Gorj

Taberele militare romane puțin știute de romani. Sunt marturii ale razboaielor intre daci și romani VIDEO

23:05, 13.02.2024 - Ținutul cetaților dacice din Munții Șureanu (Hunedoara), locul din Romania unde se afla cea mai mare concentrare de monumente ale civilizației dacice, a pastrat și numeroase ramașițe ale unor tabere militare romane.

Straja, stațiunea de schi din Munții Valcan. Ținutul legendar de la vechile hotare ale Carpaților VIDEO

08:00, 11.02.2024 - In stațiunea montana Straja din Hunedoara, turiștii gasesc iarna peste 20 de kilometri de partii de schi, iar in imprejurimile sale o mulțime de atracții naturale. Zona turistica a fost inființata pe coamele Munților Valcan, fostul ținut de hotar dintre Transilvania și Muntenia.

Satul devenit faimos datorita unei scene SF! Povestea extraterestrului capturat de comuniști in Munții Metaliferi bantuie și acum așezarea

00:05, 11.02.2024 - Satul devenit faimos datorita unei scene SF! Povestea extraterestrului capturat de comuniști in Munții Metaliferi bantuie și acum așezareaIn satul Dumești din Hunedoara au mai ramas 5-6 oameni, insa așezarea depopulata din Munții Metaliferi a devenit tot mai cunoscuta in ultimii ani, datorita unor…


Ce parere ai despre aceasta stire?