Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii cer ajutorul posesorilor de PC-uri pentru studierea coronavirusului

Publicat:

include in proiectul Folding@home capacitati pentru studierea coronavirusului si cere ajutorul posesorilor de PC-uri din intreaga lume, care pot dona o parte din puterea proprie de procesare. Folding@home este un sistem de "distributed computing" din zona medicala. il foloseste pentru a realiza simularile necesare studierii mai multor afectiuni, inclusiv mai multe tipuri de cancer si Alzheimer. Acum, Folding@home p (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cazul care i-a uimit pe cercetatori: Pozitiv la coronavirus 613 zile

20:55, 21.04.2024 - Cercetatori din Tarile de Jos au raportat cazul unei infectari extrem de prelungite cu COVID-19 la un barbat care a decedat anul trecut si au avertizat in legatura cu aparitia unor variante mai periculoase ale coronavirusului. Barbatul varstnic, care avea un sistem imunitar slabit din cauza unor afectiuni…

Veste buna pentru cei care se tem! AI poate sa prezica Alzheimer cu pana la 7 ani in avans (cercetatori)

07:35, 15.03.2024 - Veste buna pentru cei care se tem! AI poate sa prezica Alzheimer cu pana la 7 ani in avans (cercetatori)Veste buna pentru cei care se tem de Alzheimer: o echipa de cercetatori a dezvoltat un sistem de inteligența artificiala (AI) care poate prezice cu exactitate apariția bolii cu pana la 7 ani inainte,…

Val de praf saharian peste Romania, observat cu ajutorul imaginilor din satelit. Cand ajunge

13:55, 29.02.2024 - Val de praf saharian peste Romania, observat cu ajutorul imaginilor din satelit. Cand ajunge Val de praf saharian, peste Romania: persoanele cu sensibilitați și alergii ar trebui sa fie mai atente.  Un val consistent de praf din Deșertul Sahara, care va ajunge in Europa, a fost remarcat in urma cu cateva…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…


Ce parere ai despre aceasta stire?