Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au descoperit un mod prin care pot crește smalț dentar

Publicat:

Smalțul dentar e cel mai puternic țesut din corp, insa nu se poate repara de unul singur. Acum, cercetatorii au descoperit o metoda prin care aceasta structura complexa poate fi reprodusa, scrie . Potrivit unui raport din 2016, 2.4 miliarde de oameni la nivel global aveau carii dentare in dintii permanenti si 486 de milioane de copii aveau carii in dintii de lapte. In acest moment, mat

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

Locurile de munca mai puțin solicitante, din punct de vedere mental, dezvolta un risc ridicat in apariția demenței

11:06, 18.04.2024 - Cercetatorii au descoperit ca, cu cat oamenii isi folosesc mai mult creierul la locul de munca, cu atat mai bine par sa fie protejati impotriva problemelor de gandire si de memorie care apar odata cu inaintarea in varsta, potrivit The Guardian. Persoanele cu locuri de munca de rutina si repetitiva…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

A fost descoperit un efect pe termen lung al Covid: ce inseamna 'ceața cerebrala'

07:30, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19 poate avea…

​Numarul bugetarilor va continua sa creasca: inca 25 de posturi vor fi inființate la ONAC. Vor crește și salariile / Ce caștiguri aveau anul trecut

15:01, 20.02.2024 - Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) va avea inca 25 de angajați, conform unui proiect de OUG al Ministerului Finanțelor. Ca sa poata inființa aceste noi posturi, Guvernul se va folosi de o prevedere din Legea noilor taxe și introducerii altora noi (L296/2023) care spune ca „se poate…

Un nou studiu a descoperit lucruri uimitoare despre umorul maimuțelor

05:05, 19.02.2024 - Bebelușii și maimuțele ii pot tachina pe ceilalți fara a folosi limbajul. Cercetatorii de la UCLA, MPI-AB, IU și UCSD au studiat patru tipuri de maimuțe și au gasit dovezi de tachinare. Aceștia au observat comportamente provocatoare și surprinzatoare la aceste maimuțe, asemanatoare glumelor la oameni.…

Un nou virus inrudit cu variola a facut prima victima. Un barbat a murit dupa ce s-a infectat cu Alaskapox, virusul descoperit recent

00:16, 15.02.2024 - „Alaskapox” este denumirea pentru un nou tip de virus, descoperit recent. Acesta s-ar inrudi cu virusurile care provoaca variola și varicela. Un barbat in varsta a murit dupa mai multe luni petrecute in spital, fiind infectat cu acest virus. Decesul s-a inregistrat in Alaska și a fost pus pe seama acestui…

Cercetatorii au descoperit ca plantele „vorbesc” și au dezvaluit și modul inedit prin care o fac: „Se avertizeaza reciproc”

23:55, 04.02.2024 - Oamenii de știința din Japonia au descoperit ca plantele comunica intre ele și au explicat și cum se intampla acest lucru. Ei cred ca ele se avertizeaza reciproc atunci cand simt ca exista un pericol in apropiere, transmite Insider.


Ce parere ai despre aceasta stire?