Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au creat maimuţe modificate genetic a căror dezvoltare cerebrală prezintă similarităţi umane

Publicat:

O echipa de cercetatori din China si a creat maimute modificate genetic, purtatoare a unei gene umane importante pentru dezvoltarea cerebrala, si a constatat ca animalele prezentau o dezvoltare a creierului similara oamenilor, relateaza marti Xinhua. Oamenii de stiinta au identificat mai multe gene asociate marimii creierului primatelor. MCPH1 este o gena exprimata in perioada dezvoltarii fetale a creierului. Mutatiile MCPH1 pot duce la microcefalie, o tulburare de dezvoltare caracterizata printr-un creier de dimensiuni mici. In cadrul studiului publicat in

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pe Pamant, timpul trece mai repede in varf de munte. Oamenii de știința spun ca trebuie sa trimitem ceasuri pe Luna cat mai curand

01:40, 04.06.2024 - Poate ca cea mai mare ciudațenie a universului nostru este problema inerenta a cronometrarii timpului: secundele trec cu puțin mai repede in varful unui munte decat in vaile de pe Pamant. In scopuri practice, majoritatea oamenilor nu trebuie sa iși faca griji cu privire la aceste diferențe. Dar o noua…

Oamenii de știința spun ca trebuie sa trimitem ceasuri pe Luna cat mai curand. Pe Pamant, timpul trece mai repede in varf de munte

07:05, 03.06.2024 - Poate ca cea mai mare ciudațenie a universului nostru este problema inerenta a cronometrarii timpului: secundele trec cu puțin mai repede in varful unui munte decat in vaile de pe Pamant. In scopuri practice, majoritatea oamenilor nu trebuie sa iși faca griji cu privire la aceste diferențe. Dar o noua…

O noua terapie pentru astm, rezultate promitatoare in testele preclinice

05:40, 30.05.2024 - O echipa de oameni de știința chinezi a dezvoltat o terapie promițatoare folosind celule imune modificate genetic, care a demonstrat ca induce o remisie de lunga durata a astmului in testele preclinice, in urma unei singure injecții. Astmul este cea mai raspandita boala respiratorie Astmul, cea mai…

Un nou virus mortal creat in laboratoarle din China poate ucide „in doar trei zile”

13:20, 27.05.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina Hebei au imitat componente ale virusului mortal care a facut ravagii in Africa de Vest intre 2014 și 2016, in incercarea de a studia efectele acestuia. Echipa a folosit un virus cunoscut sub numele de stomatita veziculoasa și l-a modificat pentru a transporta…

Oamenii de știința vorbesc despre un mister uriaș: cineva sau ceva a intervenit in creația speciei umane, acum 2 milioane de ani

05:25, 24.05.2024 - Cercetatorii de la Institutul Gladstone de Știința a Datelor și Biotehnologie din SUA au lansat un studiu amplu pentru a clarifica momentul in care specia umana s-a separat de evoluția animalelor, dezvoltand conștiința și luciditatea. Cine a influențat evoluția creierului uman acum 2 milioane de ani?

Cat rezista o civilizație pana sa se prabușeasca. Oamenii de știința au aflat raspunsul

23:25, 13.05.2024 - Este omniprezenta in filozofie și in cultura populara ideea ca statele, societațile și civilizațiile cresc, apoi stagneaza și, in cele din urma, se prabușesc. Oamenii de știința au finalizat recent cel mai amplu studiu realizat vreodata pentru a afla daca "societațile care imbatranesc" pot fi intr-adevar…

Xi Jinping afirma ca nimeni nu poate opri „reuniunea de familie” cu Taiwanul și „tendința istorica de reunificare a țarii”

16:45, 10.04.2024 - Președintele chinez Xi Jinping i-a spus miercuri, 10 aprilie, fostului președinte taiwanez Ma Ying-jeou ca interferențele externe nu pot opri "reuniunea de familie" dintre cele doua țari desparțite de Stramtoarea Taiwan și ca nu exista probleme care sa nu poata fi discutate, informeaza Reuters.Incepand…

Cel mai puternic RMN din lume, gata sa deslușeasca misterele creierului uman

11:45, 02.04.2024 - In apropiere de Paris, cel mai puternic RMN din lume a livrat primele imagini ale creierului uman și este acum gata sa ofere o mai buna ințelegere a modului in care acesta funcționeaza și a anumitor boli neurodegenerative și psihiatrice, transmite agenția AFP, citata de boursorama.com. In 2021, cercetatorii…


Ce parere ai despre aceasta stire?