Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cele 4 stadii ale formei severe de COVID-19. Cum evoluează boala și ce pot face medicii pentru pacienții de la Terapie Intensivă

Publicat:

Pacienții cu COVID-19 sunt internați numai daca fac o forma severa a bolii, iar din momentul internarii li se fac o serie de teste și se incepe terapia de suport. Sunt patru stadii ale bolii, in forma ei severa, explica specialiștii pentru The Telegraph și pentru fiecare exista un protocol.Tratament, deocamdata, nu exista pentruCOVID-19, terapia prevazuta in cazul infecției cu noul coronavirus fiind menitadoar sa ajute organismul sa lupte cu virusul.Pe masura ce boala se agraveaza, acest ajutordevine tot mai invaziv.Stadiul 1Se incepe terapia cu oxigen, dupa ce medicii constanta ca saturația de…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

O delegație OMS, in vizita la Timișoara. Specialiștii au vorbit despre fenomenul de burnout

16:35, 26.03.2024 - De la ture dificile la garzi, munca de sarbatori și chiar in mai multe unitați, personalul medical roman sufera de stres la locul de munca și mulți ajung in faza de „burnout". Pentru a veni in sprijinul profesioniștilor, cei de la Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) au ajuns la Timișoara pentru a…

O infecție bacteriana misterioasa, cu forme fulminante, in Japonia

16:30, 18.03.2024 - O infecție cu o bacterie rara, dar periculoasa se raspandește vertiginos in Japonia, responsabilii medicali afirmand despre aceasta ca sunt inca mulți factori necunoscuți. O infecție bacteriana, care se așteapta ca in 2024 sa depașeasca recordul ingrijorator de anul trecut, este semnalata in Japonia.…

„Painea cu friptura”, inventata de cercetatorii din Galați, a fost brevetata de OSIM 

20:05, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Invenții și Marci (OSIM) a acordat cercetatorilor de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universitații „Dunarea de Jos” din Galați brevetul de invenție pentru „painea proteica”, cu adaos din carne, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la…

Boala mortala care se raspandește in Europa a ajuns la granițele Romaniei. Ce animal de casa o poate transmite

05:51, 12.03.2024 - O noua epidemie a izbucnit in Europa, iar raspandirea ei s-a accelerat in cursul acestui an. In Ungaria, la granița cu Romania, au fost inregistrate cinci cazuri mortale. Infecția bacteriana, prezenta și in alte țari europene, inclusiv Ungaria, este considerata o boala febrila și periculoasa, avertizeaza…

Un nou tratament contra obezitații cu rezultate ”impresionante”

08:20, 08.03.2024 - Un nou tratament contra obezitații, lansat de Novo Nordisk, companie farmaceutica daneza, a dovedit rezultate ”impresionante” pe  doua planuri diferite: in lupta contra obezitații, dar și in privința caștigurilor societații producatoare. Compania daneza producatoare, care anunța noul tratament de slabit,…

Ni se pregateste o noua pandemie, pe care o vom inghiti ca „papagalii”? Ce a transmis OMS despre „Boala papagalului”

11:30, 07.03.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a atras atentia asupra unei noi boli ce se raspandeste in Europa. Se numeste „Boala papagalului”. Organizatia a avertizat asupra creșterii cazurilor de psitacoza. Unde s-au inregistrat cazuri de imbolnavire? Austria, Danemarca, Germania, Suedia și Olanda au raportat…

'Boala papagalului' se raspandește la om in Europa. Cum se manifesta infecția care poate provoca pneumonie sau endocardita

09:50, 07.03.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a avertizat intr-un buletin lansat marți asupra creșterii cazurilor de psitacoza in Europa, scrie Rai News, citat de Rador Radio Romania. Austria, Danemarca, Germania, Suedia și Olanda au raportat in cursul anului 2023 și in primele luni ale anului 2024 cazuri…

FOTO | Imagini și informații cutremuratoare: 'Medicii opereaza fara anestezie, iar pacienții sunt lasați sa țipe de durere'

06:05, 19.02.2024 - Medicii din Gaza au descris operarea pacienților fara anestezie, refuzul persoanelor cu afecțiuni cronice și tratarea ranilor in stare de putrefacție cu provizii medicale limitate. "Din cauza lipsei de analgezice, lasam pacienții sa țipe ore intregi", a declarat unul dintre ei pentru BBC.Organizația…


Ce parere ai despre aceasta stire?