Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cea mai rapidă viețuitoare de pe Terra

Publicat:

1457608830 Aceasta poate fi admirata la Muzeul Civilizatiei Dacice si , in cadrul micro-expoziției Exponatul lunii martie. Este un șoim folosit la vanatoare.

Exponatul face parte din colecția de Științele Naturii a Muzeului Civilizației Dacice și Romane și este un exemplar de șoim calator (Falco peregrinus). Acesta este cea mai rapida vietuitoare de pe Terra, picajele de vânatoare de la mare înaltime, prin masuratori ale vitezei, relevând o acceleratie de pâna la 400 km/ora.

Soimaritul este o arta  de vânatoare straveche, aparuta…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romanul și oile. Cifra surprinzatoare care ne plaseaza in topul Europei

17:36, 03.05.2024 - Romania este o țara cunoscuta pentru tradiția sa in creșterea oilor. Potrivit datelor Eurostat, in anul 2019 Romania era a patra țara din Europa și a treia din Uniunea Europeana la populația de ovine. In 2022, in Romania erau 10,4 milioane de ovine, in timp ce in Uniunea Europeana erau in același an…

Date sumbre privind clima in Europa, in 2023. O suprafața de padure cat Londra, Paris și Berlin la un loc a fost distrusa de incendii. Ce alte fenomene extreme au adus schimbarile climatice

17:05, 01.05.2024 - Agenția Europeana de Mediu „Copernicus” a publicat raportul anual privind clima Europei pentru anul 2023. Concluziile, rezumate de platforma InfoClima, sunt ingrijoratoare. Astfel, anul trecut, peste 150 de persoane și-au pierdut viața datorita fenomenelor extreme, iar pagubele economice inregistrate…

Romania, traversata, timp de 2 zile, de o masa de aer incarcata cu praf saharian. ANM: Va putea fi observat in zonele si intervalele cu ploaie

09:15, 23.04.2024 - Astfel, potrivit sursei citate, in perioada 23 aprilie ora 09 – 24 aprilie ora 13, circulația aerului, predominant sud-vestica, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer incarcata cu particule de praf de origine sahariana, catre sud-estul Europei. Valul de praf saharian matura Romania…

Juniorii de la FC Argeș vor infrunta forțele Europei

18:20, 12.04.2024 - In urmatoarele luni, echipele de juniori ale clubului FC Argeș vor participa la mai multe turnee naționale și internaționale. La aceste competiții, fotbaliștii violeți vor avea posibilitatea sa iși masoare forțele cu unele dintre cele mai bune echipe din Romania și din Europa. Prin participarea la aceste…

Geoana indeamna la un mars forțat: „Ceasul ticaie”

21:15, 04.04.2024 - Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, a pledat joi pentru un „mars fortat” catre transformarea digitala a Romaniei, mentionand ca tara noastra are „potential foarte mare” si oameni inteligenti si nu isi permite sa fie pe ultimul loc din Europa. „Nu exista domeniu de activitate umana – de…

Urșii, mai protejați decat oamenii in Romania - Ministrul Mediului cere, la Bruxelles, permisiune pentru intervenții mai drastice

20:40, 25.03.2024 - Prezent luni la Consiliul de Mediu de la Bruxelles, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a susținut mai multe intervenții, una dintre ele fiind despre necesitatea reevaluarii starii de conservare a populației de urs brun din Europa. „Romania a dovedit ca este capabila sa gestioneze cea mai mare populație…

Inflația ramane peste 7%. Ce arata cele mai recente date publicate de INS: lista alimentelor care s-au scumpit cel mai mult

10:36, 13.03.2024 -  Potrivit Institutului Național de Statistica, in februarie 2024, prețurile au crescut fața de luna trecuta pe medie cu +0,8%, un pas ceva mai mic decat in ianuarie, dar inca foarte mare fața de restul Europei. Astfel, in primele doua luni ale anului, in Romania prețurile au crescut deja cu +1,9%, un…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?