Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cea mai mare problemă privind convergenţa reală a României, nivelul scăzut al venitului mediu pe cap de locuitor anunță Banca Centrală Europeană

Publicat:

"Cea mai mare problema (a Romaniei, n.r.) cu privire la convergenta economica este nivelul scazut al venitului mediu pe cap de locuitor, dar acesta nu este un criteriu formal pentru aderarea la euro", precizeaza sursa citata.

Reprezentantii institutiei financiare internationale au declarat ca Raportul de convergenta pe 2018 arata ca Romania se confrunta in continuare cu mai multe probleme economice si structurale atunci cand vine vorba de problema convergentei. Cand raportul bancii a fost emis in 2018, datele privind deficitul si datoria pentru 2017 si inflatia din primavara anului…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana publica o analiza de țara pentru Romania și alte șase state membre

20:11, 08.05.2024 - Comisia publica o analiza de țara privind convergența sociala pentru șapte state membre in contextul semestrului european. Comisia a publicat o analiza de țara detaliata in domeniul ocuparii forței de munca, al competențelor și al incluziunii sociale pentru Romania, Bulgaria, Estonia, Spania, Italia,…

Comisia Europeana, raport anual privind Schengen

17:26, 16.04.2024 - Mai mult de jumatate de miliard de calatori au vizitat spatiul Schengen in 2023, atingandu-se 92% din nivelurile anterioare pandemiei, din 2019, ceea ce a contribuit in mod semnificativ la economia Uniunii Europene, indica raportul anual privind starea spatiului Schengen publicat marti de Comisia Europeana.…

Ministrul Economiei, Stefan Radu Oprea: Aderarea Romaniei la Schengen inseamna o crestere a numarului de turisti, pentru ca asa s-a intamplat in toate statele care au aderat la spatiul Schengen

17:55, 31.03.2024 - ”De astazi suntem in spatiul Schengen aerian. Ce inseamna asta pentru cei care calatoresc? Faptul ca la plecare sau sosire, atunci cand calatoresc in statele membre ale UE, nu mai pierd timpul la controlul pasapoartelor sau cartilor de identitate. Ca aeronavele vor fi trase la terminalele spatiului…

Eurostat: Romania, pe locul 21 din 27 ca putere de cumparare intre statele UE

23:05, 27.03.2024 - Romania se afla pe pozitia 21 din cele 27 de state membre UE in ceea ce priveste Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor exprimat prin puterea de cumparare, respectiv 22% sub media UE, depasind Ungaria, Croatia, Slovacia, Letonia, Grecia si Bulgaria, potrivit datelor Eurostat. La nivel european,…

Transportatorii reclama ”mai sus” Austria. Schengen, care „nu functioneaza”

17:55, 08.03.2024 - Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) atrage atentia ca „sistemul Schengen” despre care cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat ca „nu functioneaza, prin urmare nu poate fi extins”, functioneaza de fapt doar pentru tarile prietene, dintre care Romania este exclusa,…

Transportatorii reclama ”mai sus” ipocrizia Austriei. Schengen, care „nu functioneaza”

17:50, 08.03.2024 - Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) atrage atentia ca „sistemul Schengen” despre care cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat ca „nu functioneaza, prin urmare nu poate fi extins”, functioneaza de fapt doar pentru tarile prietene, dintre care Romania este exclusa,…

Cresc tensiunile la granița dintre Romania și Bulgaria! Cine solicita desparțirea celor doua țari in cursa pentru Schengen

19:46, 21.02.2024 - Se cere desparțirea de Bulgaria in cursa pentru intrarea in Spațiul Schengen, iar motivele par a fi unele foarte serioase. S-au facut plangeri chiar și la Comisia Europeana. Cresc tensiunile la granița dintre Romania și Bulgaria ! Transportatorii romani trag un semnal de alarma și vorbesc despre practicile…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?