Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cea mai mare bacterie descoperită vreodată îi uimește pe oamenii de știință. Ce dimensiuni are?

Publicat:

Oamenii de știința au descoperit o bacterie masiva, care poate fi vazuta fara ajutorul unui microscop și care se ascunde printre mangrovele din Grande-Terre, in Caraibe. Organismul unicelular poate crește pina la 2 centimetri și seamana cu o sfoara subțire, potrivit unui raport care descrie descoperirea, publicat in bioRxiv. Bacteria iși poarta tot ADN-ul in interiorul unei pungi membranoase, s

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de stiinta din Chile monitorizeaza flamingo prin satelit, in scopul protejarii populatiei in declin

07:05, 22.05.2024 - Populatia de flamingo din rezervatia naturala Los Flamencos din Chile se imputineaza, iar oamenii de stiinta incearca sa afle ce se intampla cu aceste pasari cu picioare lungi si pene roz, relateaza Reuters.

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Oamenii de știința au descoperit noi funcții ale cerebelului

03:25, 30.04.2024 - Noile cercetari susțin ipoteza conform careia cerebelul joaca un rol-cheie in procesul de invațare. Cerebelul reprezinta doar 10% din masa totala a creierului, dar mai mult de trei sferturi dintre neuroni sint localizați in aceasta zona. Se crede ca aceasta parte a sistemului nervos este responsabila…

Lupta impotriva dementei ar trebui sa inceapa la 40 de ani, sugereaza oamenii de stiinta / Ce se intampla cu creierul la mijlocul vietii

06:01, 15.04.2024 - Lupta impotriva dementei ar trebui sa inceapa la 40 de ani, sugereaza oamenii de stiinta. Intervenind mai devreme pentru a imbunatati sanatatea creierului ne-ar putea ajuta sa ne mentinem ageritatea cerebrala pe masuraa ce imbatranim.

Oamenii de stiinta se pregatesc pentru eclipsa de soare. Ce spera acestia sa invete?

15:20, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite.Eclipsele totale sunt rare si reprezinta o oportunitate stiintifica…

O noua cauza a leziunilor pulmonare descoperita de oameni de știința

22:55, 05.04.2024 - Oamenii de știința britanici au identificat o cauza fundamentala a daunelor provocate de astm. Cercetarile lor arata ca celulele care captușesc caile respiratorii sunt deteriorate semnificativ in timpul unui atac.

Oamenii de știința au descoperit ca o mutație genetica provoaca psoriazisul

18:45, 31.03.2024 - Dr. Chelisa Cardinez (foto) spune ca descoperirea ofera in sfarșit o explicație pentru motivul pentru care pacienții cu psoriazis pot dezvolta artrita psoriazica, lasandu-i cu dureri articulare, rigiditate și umflaturi. Foto: Jamie Kidston/ANU Psoriazisul este o boala inflamatorie sistemica, mediata…

VIDEO | Balena ucigașa uimește oamenii de știința: ucide și consuma ficatul unui rechin in mai puțin de 2 minute

03:05, 03.03.2024 - O balena ucigașa solitara, sau orca, a fost filmata in timp ce vana și ucide un mare rechin alb intr-un atac "uimitor". Oamenii de știința au declarat ca a fost un atac "fara precedent" și a aratat abilitațile excepționale de pradator ale orcilor, scrie BBC. Doua orci, in special in largul coastei…


Ce parere ai despre aceasta stire?