Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce trebuie făcut ca instanțele să nu mai dea soluții care se bat cap în cap în același tip de spețe?

Publicat:

La nivel general, criticile la adresa Justitiei (inclusiv pe Wikipedia) sunt legate de faptul ca sistemul legal din Romania, nefiind bazat pe precedent, duce la situația in care instanțele dau soluții diamentral opuse in cazuri identice. Un exemplu este acordarea unor prime funcționarilor publici, contestate de Curtea de Conturi. In instanța, unii funcționari au caștigat acest drept, alții nu, și au fost nevoiți sa dea banii inapoi. In acest context, cat de egali mai suntem in fața legii? Ce se poate face pentru ca sa existe o practica unitara? Gabriel Andronache, deputat PNL, jurist: „Sistemul…

Citeste articolul mai departe pe newsbv.ro…  

Sursa articol: newsbv.ro


Stiri pe aceeasi tema

VIDEOREPORTAJ. Dupa ce a obligat in instanța Primaria Matasari sa-și ia țevile de canalizare din gradina lui, olteanul Claudiu Pasare vrea sa mearga la Parchetul European: „Ma duc la doamna Kovesi! Vinovații sa plateasca!”

10:05, 10.05.2024 - Dreptul de proprietate e garantat de Constituție. Ce se intampla cand acesta este incalcat? Teoretic, oamenii se revolta. Dar cand cel care incalca acest drept este o autoritate publica, elanul de a opune rezistența e serios amortizat de teama de represalii. Așa se explica de ce, deși comunitați intregi…

Este OFICIAL! Șoferii cu categoria B pot conduce și scutere de 125 cmc

17:05, 20.03.2024 - Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, miercuri, ca neintemeiata, sesizarea depusa de presedintele Klaus Iohannis privind ordonanta de urgenta care le permite posesorilor de carnet categoria B sa conduca scutere.Legea transmisa catre promulgare completeaza OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile…

Sistemul e-Factura inca nu este finalizat: mai sunt probleme practice și de legislație / Intrebari și raspunsuri din webinarul ANAF / De ce merge greu descarcarea PDF

15:55, 20.03.2024 - Contribuabilii nu sunt inca lamuriți cu privire la anumite spețe pe care le intampina in practica cu sistemul e-Factura. Albert Fruth, reprezentant ANAF, a raspuns mai multor intrebari practice ale acestora in cadrul unui webinar organizat de Fisc. Unele lucruri ar trebui clarificate de Ministerul Finanțelor,…

Telefoanele Nothing permit acum inregistrarea audio a apelurilor telefonice

10:15, 12.03.2024 - Carl Pei, CEO-ul și fondatorul Nothing, a anunțat pe contul sau de pe rețeaua X ca telefoanele companiei pot acum inregistra apeluri prin intermediul unui widget integrat in Nothing OS. Deși mulți utilizatori iși doresc aplicații de inregistrare a apelurilor, acestea au fost blocate de catre Google…

Victorie, la Chișinau! Sintagma ''limba romana'' ramane in intreaga legislatie a Rep. Moldova, inclusiv in Constitutie

18:00, 11.03.2024 - La sfarsitul lunii martie anul trecut, deputatii Blocului Comunistilor si Socialistilor (BCS) au depus o sesizare la Curtea Constitutionala prin care solicitau verificarea constitutionalitatii deciziei de schimbare a denumirii limbii de stat, din moldoveneasca in romana, in toata legislatia din Republica…

CCR dezbate pe 20 martie sesizarea privind proiectul care prevede modificarea datei alegerilor prezidentiale

08:35, 06.03.2024 - Curtea Constitutionala a Romaniei urmeaza sa dezbata pe 20 martie sesizarea USR si Forta Dreptei privind proiectul de lege care prevede modificarea datei alegerilor presedintelui Romaniei, au precizat, marti, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR, informeaza AGERPRES . Parlamentarii USR si Forta Dreptei…

Gorghiu: 7.000 de deținuți, gata de munca

22:36, 17.02.2024 - Alina Gorghiu , ministrul Justiției, a anunțat noi oportunitați pentru mediul de afaceri autohton prin utilizarea forței de munca din sistemul penitenciar. In cadrul unei conferințe de presa, Gorghiu a subliniat disponibilitatea imediata a aproximativ 7.000 de deținuți, pregatiți sa se angajeze in diverse…

Pavlovski: "Subiectivismul in sistemul judiciar este opusul noțiunii de stat de drept"

17:25, 17.02.2024 - Intr-un stat de drept, domina legea, nu voința unei anumite persoane, iar judecatorul, chiar daca nu-i place hotarirea sa, o accepta. Declarația a fost facuta de fostul ministru al Justiției, fost judecator al Curții Europene a Drepturilor Omului din Moldova, juristul Stanislav Pavlovski, in cadrul…


Ce parere ai despre aceasta stire?