Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce sunt ignamele 

Publicat:

Ignama este un nume ambiguu pentru mai multe specii de plante aparținand genului Dioscorea din familia Dioscoreaceae, cultivate in toate regiunile tropicale ale globului pentru hrana tuberculilor lor bogați in amidon. Termenul desemneaza atat tuberculul propriu-zis, cat și buchetul de radacini.Ce sunt ignamele Termenul de ignama provine din radacina africana nyam, care inseamna a manca. Termenul de igname desemneaza doar speciile ai caror tuberculi sunt comestibili. Astfel, atunci cand specia este otravitoare, nu este desemnata prin acest termen.Doua specii de igname provin din Asia de sud-est,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Paște cu gust de Acasa: Sarbatorește cu produsele Hanul Boieresc de la PENNY

16:20, 29.04.2024 - Cand vine vorba de Paște, preparatele tradiționale romanești nu sunt doar mancaruri - sunt povești ale unor timpuri care ne amintesc de acasa. Și ce mod mai bun de a spune aceste povești decat cu ajutorul gamei Hanul Boieresc. Hanul Boieresc, marca proprie a PENNY, se distinge prin calitate și respect…

Peste 130 de șoferi verificați pentru alcool sau droguri la volan in Alba. Amenzi date de polițiști și jandarmi

14:31, 07.04.2024 - Peste 130 de șoferi verificați pentru alcool sau droguri la volan in Alba. Amenzi date de polițiști și jandarmi Peste 130 de șoferi au fost verificați pentru alcool sau droguri la volan in Alba, in ultimele 48 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat acțiunile in sistem integrat. In cadrul activitaților…

Beneficii surprinzatoare pentru sanatate ale consumului de mere in fiecare zi

18:50, 18.03.2024 - Un prim beneficiu de luat in seama in ceea ce privește consumul zilnic de mere este reprezentat de faptul ca poate proteja inima.In urma unor studii a rezultat faptul ca merele conțin un aport ridicat de flavonoide, ceea ce inseamna ca va exista un risc redus al apariției de boli cardiovasculare, cu…

Retete cu purcel de lapte

14:26, 11.03.2024 - Rețete cu purcel de lapte se prepara adesea la ocazii speciale. Carnea de purcel de lapte este adesea folosita in bucataria tradiționala pentru diverse preparate, fiind apreciata pentru gustul sau delicat și textura sa frageda. Iata unele dintre cele mai apreciate rețete cu purcel de lapte.Ce inseamna…

Secretele bucatareselor croate cand pregatesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adauga in preparatul iubit de romani

09:55, 07.03.2024 - Arta culinara este plina de trucuri și secrete pentru a gati sarmale gustoase in propia bucatarie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gatite in Romania, fața de cele gatite in Croația? Sarmale ca in CroațiaExista un mod deosebit prin care gospodinele din Croația aleg sa prepare sarmalele. Pentru un gust…

Oficiul Fitosanitar Salaj: Stropiri la livezile de mar si par

11:35, 04.03.2024 - Pentru prevenirea și combaterea organismelor daunatoare: PODOSPHAERA LEUCOTRICHA (fainare), VENTURIA PIRINA (rapan) și daunatori: ANTHONOMUS POMORUM (Gargarița florilor de mar) și ANTHONOMUS PYRI (Gargarița mugurilor de par). PODOSPHAERA LEUCOTRICHA (fainarea marului) – ciuperca se transmite, de la…

1 Martie se apropie! Ce flori sa NU oferi niciodata cadou: simbolistica din spatele lor este infioratoare

17:50, 27.02.2024 - Indiferent de ocazie, un buchet de flori ramane și probabil va ramane și in viitorul apropiat, un cadou extrem de sigur, care va fi apreciat mereu. Cu toate acestea, deși se numara printre cadourille care, practic, ne garanteaza ca vom face o prima impresie pozitiva, tot exista unele lucruri la care…

De ce ne face rau carnea tocata: „Majoritatea o prepara cum nu trebuie și din ce nu trebuie”

16:00, 11.02.2024 - Deseori auzim recomandarea medicilor de a evita carnea tocata sau de a diminua cantitațile consumate. Cu atat mai mult daca ne confruntam cu afecțiuni biliare, hepatice, gastrice sau pancreatice. Sfaturile vin in special in preajma sarbatorilor, cand consumam diverse preparate tradiționale in care este…


Ce parere ai despre aceasta stire?