Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce se întâmplă atunci când ești mușcat de un șarpe veninos: „Nu e ca în desenele animate, să te zbaţi de două ori şi să mori!”

Publicat:

Ținand cont de faptul ca, in ultima vreme, au loc din ce in ce mai multe intalniri cu șerpii, Comisia Medicala Salvamont Romania a explicat ce trebuie sa facem și ce nu trebuie sa facem in cazul in care suntem mușcați de o vipera.„Intalnirile cu șerpii pe munte devin din ce in ce mai dese și in cele…

Citeste articolul mai departe pe stiridecluj.ro…  

Sursa articol: stiridecluj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Șarpe cu clopoței viu, extrem de veninos, trimis 'cadou' prin curier

07:25, 23.05.2024 - Incident șocant in micul oraș Twentynine Palms din California. Elijah Bowles, un șofer de camion in varsta de 60 de ani, a ridicat un colet de la oficiul poștal local. Cand și-a deschis pachetul marcat „fragil", a gasit inauntru un șarpe cu clopoței viu, de aproximativ 2 metri lungime.

Ce trebuie sa facem daca suntem mușcați de un șarpe. Sfaturi esențiale de la salvamontiști

11:30, 02.05.2024 - Salvamontiștii au transmis o serie de sfaturi cu privire la primele masuri pe care trebuie sa le luam daca suntem mușcați de șerpi, in special de cei veninoși, care au inceput sa iși faca apariția din ce in ce mai des dupa ce vremea s-a incalzit.

Avertisment al salvamontistilor: Intalnirile cu serpii pe munte devin din ce in ce mai dese si in cele mai nebanuite locuri

23:20, 01.05.2024 - Salvamontistii atrag atentia celor care viziteaza zonle montane ca din ce in ce mai des pot intalni serpi pe traseu, dar ca serpii veninosi nu ataca din proprie initiativa. Sfatul salvamontistilor este ca reptilele sa fie evitate.

Reciclare pentru profesorii ai caror elevi au ratat simularea Bac-ului. „Ne facem ca facem ca sa nu zicem ca nu se intampla nimic”

06:50, 17.04.2024 - Profesorii ai caror elevi au avut note mici la simularea de la Bacalaureat vor face cursuri pentru dezvoltarea competențelor. Experții explica in ce fel ar trebui pregatiți elevii in urmatoarea perioada.

Șerpii sunt tot mai activi in zonele montane. Ce faci in cazul unei mușcaturi de vipera, sfaturi de la specialiști

10:40, 14.04.2024 - Intalnirile cu serpii pe munte devin tot mai dese si in cele mai nebanuite locuri. Trei sferturi dintre muscaturile de sarpe apar la persoanele care ating serpii, avertizeaza Salvamont. „Serpii veninosi nu ataca decat atunci cand sunt atacati sau surprinsi. Daca locuiti sau calatoriti in zone in care…

Serpii veninosi devin un real pericol pe munte: Avertismentul lansat de Salvamont

03:50, 11.04.2024 - Intalnirile cu serpii pe munte devin din ce in ce mai dese si in cele mai nebanuite locuri. Trei sferturi dintre muscaturile de sarpe apar la persoanele care ating serpi si sunt imprudente, avertizeaza Salvamont Mureș, noteaza Mediafax.

Șerpii devin din ce in ce mai activi in zonele montane. Riscul de a fi mușcat crește considerabil

21:36, 10.04.2024 - Intalnirile cu serpii pe munte devin din ce in ce mai dese si in cele mai nebanuite locuri. Trei sferturi dintre muscaturile de sarpe apar la persoanele care ating serpi si sunt imprudente, avertizeaza Salvamont Mureș.

Serpii devin din ce in ce mai activi in zonele montane. Masuri de prim-ajutor

15:35, 10.04.2024 - Intalnirile cu serpii pe munte devin din ce in ce mai dese si in cele mai nebanuite locuri. Trei sferturi dintre muscaturile de sarpe apar la persoanele care ating serpi si sunt imprudente


Ce parere ai despre aceasta stire?