Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce s-a intamplat de fapt cu mamuții și alți giganți din era glaciara?

Publicat:

Oamenii de știința știu de un secol ca a existat o extincție globala a animalelor de mari dimensiuni aproximativ in același timp cu raspandirea oamenilor in intreaga lume. Dar sunt cele cele doua evenimente legate?, se intreaba BBC intr-un amplu material de analiza publicat saptamana trecuta.

Ar putea exista nu mai puțin de zece milioane de specii pe planeta astazi, un numar imens. Daca însa vor fi adaugate toate speciile complexe care au trait vreodata, unii biologi cred ca se va ajunge la cifra de cinci miliarde.

Estimarea duce la o concluzie uimitoare: nu mai…

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Directorul Postei Romane a anuntat lansarea portalului imobiliar al companiei / Din cele 1.000 de proprietati, jumatate urmeaza sa fie valorificate prin acest site / Veniturile din inchirieri, in crestere cu 70%

13:55, 24.04.2024 - Valentin Stefan a organizat, miercuri, o conferinta de presa online, cu ocazia lansarii portalului imobiliar al companiei. Acesta pune la dispozitie celor interesati o selectie extinsa de spatii comerciale, apartamente, birouri si terenuri detinute de companie, disponibile pentru inchiriere.    “In…

Cel mai frumos nume de fetița din lume. Oamenii de știința au decis, e din ce in ce mai folosit și in Romania

11:05, 02.04.2024 - A fost ales cel mai frumos nume de fetița din lume. Oamenii de știința au decis care este prenumele ce indeplinește cateva criterii importante. Cu toate ca nu este comun la noi in țara, in ultimii ani, este din ce in ce mai folosit și in Romania. Alegerea numelui unui bebeluș, o misiune deloc ușoara…

Oamenii de știința au avut un șoc cand au descoperit un craniu uriaș, vechi de 16 milioane de ani/ VIDEO

07:25, 21.03.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit craniul fosilizat al unui delfin urias de rau, apartinand unei specii despre care se crede ca a fugit din ocean si s-a refugiat in raurile amazoniene din Peru in urma cu 16 milioane de ani. Specia disparuta ar fi masurat pana la 3,5 metri lungime, ceea ce il face cel…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Jumatate din cele peste 10 milioane de apeluri facute anul trecut la 112 nu au fost urgențe

19:06, 12.03.2024 - „In continuare, in Romania, este un numar foarte ridicat de apeluri non-urgente. Oamenii suna pentru alte motive decat pentru cele care sunt in competenta Serviciului de Urgenta 112. Anul trecut au fost peste 10 milioane de apeluri la 112, insa aproape jumatate dintre acestea nu au fost urgente.  Oamenii…

Un nou tip de „frunza artificiala”, creat de oamenii de știința

17:25, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologi din alte state, au dezvoltat un nou tip de „frunza artificiala” - o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga a…

Oamenii de stiinta au identificat o stea neutronica nascuta dintr-o supernova observata cu ochiul liber de pe Terra in 1987

10:05, 25.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia a fost atat de violenta, incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…


Ce parere ai despre aceasta stire?