Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce s-a întâmplat cu tablourile furate de români dintr-un muzeu din Rotterdam, la patru ani de la „jaful secolului”

Publicat:

Duminica se implinesc patru ani de la „jaful secolului”, cand sapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin si Lucian Freud au fost furate din Muzeul Kunsthal, din Rotterdam, in dimineața zilei 16 octombrie 2012, in jurul orei 03:00. Operele de arta nu au fost recuperate nici acum, valoarea prejudiciului fiind estimata la 18 milioane de euro. Picturile  sustrase sunt „Tete d’Arlequin” de Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” si „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancee”…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Aparitie editoriala de exceptie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

14:35, 20.04.2024 - O aparitie editoriala de exceptie Catalogul "DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV XX", o lucrare unica a identitatii cultural istorice romanesti a avut loc la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Muzeul National de Istorie a Romaniei in parteneriat cu Colectiile "Emilian…

Expozitia deschisa la Muzeul National de Istorie a Romaniei Arta religioasa. Forma. Continut. Sens(VIDEO)

19:41, 20.03.2024 - O copie la scara naturala, pe panza, a iconostasului de la Manastirea Stavropoleos, o valoroasa piesa de sculptura brancoveneasca, cu icoane ce provin din doua medii artistice diferite, arta brancoveneasca si icoana ruseasca, unele dintre ele foarte vechi sec. al XVIII lea , poate fi admirata la Muzeul…

Cine este Viorica Toader, candidat PNL pentru functia de primar al comunei Pecineaga, judetul Tulcea (FOTO)

12:20, 15.03.2024 - Nascuta pe 8 decembrie 1975, in municipiul Braila, Viorica Toader a absolvit in anul 2005 Facultatea de Istorie, Filosofie si Teologie din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" Galati, profilul Istorie. In anul 2017, a absolvit Facultatea de Management ndash; Marketing in Afaceri Economice din cadrul…

Lansarea proiectului cultural „TRADIȚIE IN LUT – IN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI”, la Muzeul Național de Istorie a Romaniei (participa, printre altii: Muzeul Județean Buzau (MJB), Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” din Ramnicu Sarat (MMRS)

07:00, 02.03.2024 - Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) anunța lansarea proiectului cultural „TRADIȚIE IN LUT – IN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare I/2024, aria Patrimoniu Cultural Material, cu suma de 127.382,80 lei.

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…

Cele trei bratari preistorice recuperate vor fi pastrate in custodie de Muzeul National de Istorie a Romaniei

17:16, 21.02.2024 - Cele trei bratari preistorice din aur sustrase din situri arheologice de pe teritoriul Romaniei si care au fost aduse in tara de la muzeul MAS din Anvers - Belgia vor fi pastrate in custodie de Muzeul National de Istorie a Romaniei. Potrivit unui comunicat al Parchetului General transmis AGERPRES,…

Ciolacu: Am intrat in istorie pentru ca am avut o absorbtie de fonduri mai mare decat cea alocata

11:20, 11.02.2024 - In curand, Romania va inregistra cel mai mare grad de absorbtie al fondurilor europene. Suma alocata este una mare, lucru care ar putea baga țara noastra in istorie. Anunțul a fost facut de Marcel Ciolacu. „Ultimul exercitiu financiar european a fost inchis cu absorbtie de 54%. Adrian (ministrul Adrian…

Atelier de caligrafie pentru copii, la Muzeul de Istorie

13:35, 05.02.2024 - Muzeul Național al Bucovinei deruleaza, in perioada 26 februarie – 1 martie 2024, proiectul de educație muzeala „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris", atelier de caligrafie pentru copii. Activitațile se vor desfașura la Muzeul de Istorie, de luni pana vineri, intre ...


Ce parere ai despre aceasta stire?