Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce îi determină pe oameni să consume bere

Publicat:

Cercetatorii de la din au realizat un studiu pentru a afla ce ii determina pe oameni sa consume bere.

Berea contribuie la eliberarea in creier a unei substante chimice - dopamina, supranumita substanta fericirii - care ii determina pe oameni sa isi doreasca sa consume si mai mult din aceasta bautura.

Gustul de bere - chiar varietatile fara alcool - poate sa stimuleze productia de dopamina din creier, afirma savantii americani. , de la Indiana Alcohol Research Center, implicata in acest studiu, a spus: "Credem ca acesta…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Doua medicamente combinate reduc tumorile canceroase. Ce au descoperit cercetatorii

11:35, 15.06.2024 - Aceasta este prima data cand pacienți greu de tratat cu cancer colorectal metastatic cu stabilitate microsatelitara (MSS mCRC) au aratat raspunsuri consistente și durabile la imunoterapie, conform unui raport News.ro.Studiul și rezultatele promițatoare ale acestuiaStudiul a inclus 101 pacienți din Statele…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

07:26, 14.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

11:15, 13.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

o noua cercetare pare sa demonstreze ca inteligența artificiala nu este imparțiala

10:55, 18.05.2024 - O noua cercetare condusa de Universitatea Johns Hopkins sugereaza ca chatboții, deseori percepuți ca fiind imparțiali, pot de fapt sa intareasca ideologiile existente și sa contribuie la creșterea polarizarii pe teme controversate, scrie earth.com. Acest studiu contesta credința comuna ca chatbots ofera…

Cat rezista o civilizație pana sa se prabușeasca. Oamenii de știința au aflat raspunsul

23:25, 13.05.2024 - Este omniprezenta in filozofie și in cultura populara ideea ca statele, societațile și civilizațiile cresc, apoi stagneaza și, in cele din urma, se prabușesc. Oamenii de știința au finalizat recent cel mai amplu studiu realizat vreodata pentru a afla daca "societațile care imbatranesc" pot fi intr-adevar…

Un studiu arata ca ne datoram existența acelor 1.280 de oameni care au fost, la un moment dat, pe cale de dispariție!

06:45, 06.05.2024 - O noua metoda de deducție a dimensiunilor populației antice descopera o posibila scadere drastica care ar fi putut sa elimine, aproape, șansa umanitații de a supraviețui. Cercetatorii cred ca stramoșii noștri pleistocenici s-au redus la doar 1.280 de indivizi reproductori. Studiul (contestat) susține…

Studiul care ii pune pe jar pe vegani: Carnea artificiala din plante este mai rea pentru sanatate decat consumul de carne adevarata

16:50, 17.04.2024 - A deveni vegan nu iți va imbunatați sanatatea, sugereaza un studiu. Cercetatorii au descoperit ca produsele din "carne" artificiala pe baza de plante nu ofera niciun „beneficiu clar" pentru sanatatea inimii. Oamenii care au mancat "carnați", "burgeri" și "carne tocata" artificiale au avut și o tensiune…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…


Ce parere ai despre aceasta stire?