Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce faci dacă te mușcă o căpușă. Ce este de făcut pas cu pas

Publicat:

Capușele pot transmite boli foarte grave la oameni, dar riscul de a ne infecta dupa mușcatura de capușe nu sunt atat de mari. Cu o extragere corecta și cu un tratament preventiv administrat la timp, nu este cazul sa ne panicam. Medicul infecționist ne explica ce trebuie sa facem daca gasim o capușa pe corp.

Capușele pot transmite boli deosebit de grave, precum boala Lyme, encefalita sau febra hemoragica. Dintre toate, boala Lyme este cea mai frecventa afecțiune provocata de capușe. Se intampla insa destul de rar sa ne imbolnavim dupa mușcatura de capușe, iar daca avem…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum recunoști cu ușurința „capușa singuratica” - o specie extrem de agresiva: „Transmite boli periculoase”

15:40, 09.05.2024 - Capușele singuratice, cunoscute științific sub numele de Amblyomma sunt cunoscute pentru agresivitatea lor și pentru capacitatea de a transmite diverse boli, fapt ce le face un subiect de preocupare pentru cei care petrec timp in zonele in care aceste insecte sunt prezente.„Unul dintre cele mai mari…

„Capușa singuratica”, specia extrem de periculoasa. Cum o recunoști

12:50, 09.05.2024 - „Capușa singuratica” este o specie mica, dar extrem de periculoasa. Riscul ca aceasta sa transmita o boala grava este uriaș. Capușele singuratice, cunoscute științific sub numele de Amblyomma americanum, sunt cunoscute pentru agresivitatea lor și pentru capacitatea de a transmite diverse boli, fapt…

„Capușa singuratica”, specia extrem de agresiva și periculoasa. Cum o recunoști

12:45, 09.05.2024 - „Capușa singuratica” este o specie mica, dar extrem de periculoasa. Riscul ca aceasta sa transmita o boala grava este uriaș. Capușele singuratice, cunoscute științific sub numele de Amblyomma americanum, sunt cunoscute pentru agresivitatea lor și pentru capacitatea de a transmite diverse boli, fapt…

Invazie de capușe! Tot mai mulți oameni ajung la spital: ce ne recomanda experții

07:25, 11.04.2024 - In ultima perioada aproape 30 de persoane din județul Olt au ajuns la urgențe din cauza mușcaturilor de capușe, in timp ce in Buzau numarul a ajuns la 10. Din pacate numarul cazurilor este in creștere, iar medicii ne sfatuiesc sa avem grija pe unde ne plimbam. Capusele sunt foarte mici si de obicei…

Fumatul și cafeaua sunt factori de protectie pentru o anumita boala. Declarația unui neurolog care arunca miturile in aer

07:20, 07.04.2024 - Exista multe discuții și controverse in jurul efectelor consumului de cafea și a fumatului asupra riscului de a dezvolta boala Parkinson. Deși ambele obiceiuri sunt adesea asociate cu riscuri de sanatate serioase și deseori sunt descurajate, studiile științifice au ajuns la concluzii surprinzatoare…

Fumatul și cafeaua sunt factori de protectie pentru o anumita boala. Declarația unui neurolog care arunca miturile in aer

11:40, 05.04.2024 - Exista multe discuții și controverse in jurul efectelor consumului de cafea și a fumatului asupra riscului de a dezvolta boala Parkinson. Deși ambele obiceiuri sunt adesea asociate cu riscuri de sanatate serioase și deseori sunt descurajate, studiile științifice au ajuns la concluzii surprinzatoare…

A inceput sezonul capușelor mai devreme. La Turda e plin deja in parcuri și spații verzi!

17:06, 03.04.2024 - Deja au aparut primele caușe in parcurile turdene la fel și pe spațiile verzi. Cu aceasta ocazie s-au semnalat și primele cazuri la urgențe. Practic „sezonul” capușelor a inceput mai devreme, cel puțin cu o luna. Primele cazuri erau de obicei prin mai, dar iata ca vremea calda a scos turdenii din case…

Primul caz de febra tifoida din 2024 in Romania, la un pacient al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitala

10:30, 30.03.2024 - Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Capitala a anuntat intr-un interviu acordat News.ro ca anul acesta a fost inregistrat primul caz de febra tifoida, boala luata de un pacient adult dintr-o tara din Asia. Anul trecut au mai existat alti trei pacienti…


Ce parere ai despre aceasta stire?