Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce efect are gustul berii asupra creierului? Vezi ce spun cercetătorii

Publicat:


Conform unui nou studiu care studiaza modul în care oamenii devin dependenți de alcool, gustul berii, chiar și fara efectul alcoolului, provoaca eliberarea dopaminei din creier, substanța care este asociata cu recompensa.

Neurologii de la au solicitat celor 49 de barbati care au acceptat sa participe la acest studiu sa bea fie berea lor preferata, fie Gatorade (o bautura pentru sportivi non-alcoolica) în timp ce creierul le era scanat cu un aparat PET (positron emission tomography).

Cercetatorii doreau sa studieze dopamina, o substanta chimica…

Citeste articolul mai departe pe stiridecluj.ro…  

Sursa articol: stiridecluj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii trag semnalul de alarma: Consumul de alcool urmat de somn in timpul unui zbor pot provoca probleme cardiace (studiu)

08:30, 05.06.2024 - Consumul de alcool urmat de somn in timpul unui zbor lung ar putea provoca probleme cardiace. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii germani. Ei recomanda introducerea de restricții privind consumul baturilor alcoolice la bordul avioanelor, scrie Mediafax.Oamenii de știința germani…

Studiu: O alta planeta decit Pamint ar putea ascunde un ocean

00:00, 05.06.2024 - Cercetatorii planetari din SUA au folosit modele matematice și imagini de inalta rezoluție ale sondei spațiale New Horizons a NASA, pentru a examina mai indeaproape oceanul subteran care s-ar putea afla sub stratul gros de azot, metan și gheața de pe Pluto. Timp de mai multe decenii, oamenii de știința…

Substantele nutritive care pot incetini imbatranirea creierului - Ce au descoperit oamenii de stiinta intr-un nou studiu

19:10, 26.05.2024 - Un nou studiu a identificat anumite modele de biomarker nutrienti, care sunt promitatoare si au asocieri favorabile cu masurile de performanta cognitiva si de sanatate a creierului, potrivit news.ro

Studiu (>30 de ani): alimentele ultraprocesate sunt asociate cu un risc mai mare de deces timpuriu

11:25, 12.05.2024 - Tot mai multe dovezi coreleaza alimentele ultraprocesate cu un risc mai mare de a dezvolta anumite boli (obezitate, boli de inima, diabet și cancer intestinal), dar puține studii pe termen lung au examinat pana in prezent corelațiile cu toate cauzele și cauzele specifice de deces, in special din cauza…

Efectul magiei din curtea ta cu promoția Elis Pavaje

10:00, 10.05.2024 - Descopera efectul magiei in amenajari exterioare, obținut cu ajutorul produselor Elis pavaje! Credem in puterea imaginației tale și inspirația produselor noastre, pentru transformarea oricarui spațiu intr-o oaza de frumusețe și eleganța.

O nou studiu spulbera veganismu: Consumul de carne ajuta la funcționarea corecta a creierului

05:36, 25.04.2024 - O dieta sanatoasa si echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului si cu bunastarea mintala, sugereaza un nou studiu citat miercuri de DPA/PA Media. Cercetarea, efectuata de oameni de stiinta din Marea Britanie, aduce noi informatii referitoare la modul in care preferintele alimentare…

Persoanele cu boli de inima sufera intai modificari la nivelul creierului (studiu)

01:06, 31.03.2024 - O noua analiza la care au participat peste 13.000 de persoane a relevat ca modificarile vaselor de sange din creier, care pot creste riscul de accident vascular cerebral (AVC) si dementa, sunt frecvente la persoanele cu o serie de afectiuni cardiace, indiferent daca au suferit sau nu un AVC.  O…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…


Ce parere ai despre aceasta stire?