Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Câteva lucruri neștiute despre parcul Cișmigiu

Publicat:

Parcul Cișmigiu este cel mai vechi parc din București, fiind inaugurat in 1854. Mandria Bucureștiului de alta data, unde iși facea plimbarile elita capitalei, Parcul Cișmigiu se intinde pe o suprafața de 16 hectare și este amplasat chiar in centrul orașului. Parcul Cișmigiu: de la o balta urat mirositoare la cel mai frumos parc din București Istoria Parcului Cișmigiu incepe in 1779, cand Alexandru Ipsilanti, pe atunci domnitorul Țarii Romanești, a dat porunca sa se construiasca doua cișmele in București. Prima dintre ele a fost facuta pe locul pe care astazi se afla Cișmigiul. In urma construcției…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Academia Navala "Mircea cel Batran": Vizita de studiu a liceenilor din Brasov, Iasi, Bucuresti si Constanta (FOTO)

08:25, 14.05.2024 - La finalul saptamanii trecute, elevii de la patru licee din tara s au bucurat de un tur ghidat al Academiei Navale "Mircea cel Batran".Liceenii veniti de la Colegiul National "Scoala Centrala" Bucuresti , Colegiul National "Unirea" Brasov , Colegiul National "Mihai Eminescu" Iasi si insotiti de coordonatori…

Popa Vlad Petru, de la Școala Gimnaziala „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a obținut medalia de argint la Olimpiada Naționala de Fizica

10:20, 01.05.2024 - Popa Vlad Petru, de la Școala Gimnaziala „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a obținut medalia de argint la Olimpiada Naționala de Fizica Popa Vlad Petru, de la Școala Gimnaziala „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a obținut medalia de argint la Olimpiada Naționala de Fizica Etapa Naționala a Olimpiade de Fizica…

O noua serata muzicala la Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu” din Iași: „Dor de cantec romanesc”

09:55, 24.04.2024 - Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu” din cadrul Complexului Național Muzeal „Moldova” Iași invita publicul sambata, 27 aprilie 2024, de la ora 16.00, la recitalul de lieduri și doine romanești „Dor de cantec romanesc”, susținut de bas- baritonului Andrei Yvan, acompaniat la pian de Adina Alupei. Piesele…

ELEVII NASAUDENI LA INTALNIRE CU CARTEA SI SCRIITORII LOCALI .

23:55, 17.04.2024 - Vineri, 12 aprilie 2024, la Casa de cultura "Liviu Rebreanu" din Nasaud, si-au dat intalnire elevii iubitori de literatura de la cele patru scoli din localitate, respectiv: Colegiul National "George Cosbuc", Liceul Silvic "TRANSILVANIA", Liceul Economic si Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu", insotiti…

Ipocritului Jeno de la Carei

21:10, 16.04.2024 - Primarul Careiului a ținut neaparat sa se faca de ras cu o postare prin care iși confirma calitațile de ipocrit, dezinformator și mincinos. Ipocritul, dezinformatorul și mincinosul notoriu, nu se dezminte. Se chinuie sa induca in mentalul cititorilor ca amplasarea statuii politicianului maghiar Kolcsey…

Șapte elevi de la Școala Gimnaziala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, calificați la faza naționala a olimpiadelor școlare

07:20, 05.04.2024 - Șapte elevi de la Școala Gimnaziala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, calificați la faza naționala a olimpiadelor școlare Șapte elevi de la Școala Gimnaziala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, calificați la faza naționala a olimpiadelor școlare Șapte elevi de la Școala Gimnaziala ”Mihai Eminescu” din Alba…

Blestemul unei pianiste geniale. Aglaia, sora lui Eminescu, s-a casatorit din interes, a ramas pe drumuri și a cazut prada bolii

18:00, 29.03.2024 - Deși a trait, pentru o buna bucata a vieții sale, in umbra fratelui ei, genialul Mihai Eminescu, Aglaia Eminovici a cucerit inima a mii de romani, datorita calitaților sale muzicale excepționale, devenind una dintre cele mai mari pianiste ale poporului nostru. Curtata de Titu Maiorescu, l-a impresionat…

Bucovina sub stapanire austriaca – model de provincie multietnica si „unitate prin diversitate”?!

13:15, 24.03.2024 - Nordul Moldovei, numit de austrieci cu nume slav, Bucovina, a fost rapit la 1775 de Imperiul habsburgic, care a corupt, a falsificat și a instigat la asasinat. Mihai Eminescu, apropiat bucovinenilor și durerilor lor, exponent al generatiei crescute de Aron Pumnul, scria: „La anul 1774 au intrat ostirile…


Ce parere ai despre aceasta stire?