Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cât se pierde dintr-un porc viu după tăiere: Prețul real al unui kilogram de carne

Publicat:

Porcii „in viu” se vand cu prețuri cuprinse intre 15 și chiar 25 lei/kg, insa puțini știu ca dupa taiere se pierde un procent uriaș din greutate, ceea ce face ca prețul sa fie mult mai mare.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cozonacul, desertul de lux pentru romani. Prețul unui kilogram costa și 120 de lei

10:35, 03.05.2024 - Cozonacul a ajuns sa fie un desert de lux in acest an. Prețurile incep de la 40 de lei și urca pana la 120 de lei, in bacaniile de specialitate. Sunt mai scumpi in medie cu 10% fața de anul trecut, asta din cauza costurilor ridicate la zahar și ciocolata, spun patiserii.

Cozonacul - desert de lux pentru romani. Prețul unui kilogram depașește și 100 de lei

09:30, 03.05.2024 - In patiserii și brutarii se lucreaza la foc continuu in aceste zile. Foarte multa lume nu are timpul necesar de a sta, de a lasa la dospit un cozonac, de a framanta, și atunci se indruma catre afacerile care fac acest lucru.Specialiștii estimeaza ca se vor vinde anul acesta 7,2 milioane de cozonaci,…

Carnea de miel pentru Paște, un lux pentru tot mai mulți romani. Fermierii vand miel mai ieftin in stana, dar tot nu au clienți

07:30, 26.04.2024 - Tot mai mulți romani ajung sa renunțe la bucatele tradiționale de Paște din cauza prețurilor uriașe la anumite produse. In piețele din țara, un kilogram de carne de miel costa aproximativ 60 de lei. La stana insa, dupa o negociere scurta cu crescatorii, prețurile ajung sa scada considerabil. Din cauza…

Top 10 cele mai scumpe alimente din lume. Nu oricine și le poate permite

17:36, 09.04.2024 - Topul celor mai scumpe alimente din lume10. Șunca uscata IbericaConsiderata cel mai prețios tip de șunca, Șunca Uscata Iberica sau Jamon Iberico, produsa in Spania, este o adevarata delicatesa. Este apreciata la nivel global pentru gustul sau unic, prețul fiind de 392 de dolari per kilogram.9. Friptura…

In magazin, peste 50 de lei pentru un kilogram de carne de miel

11:30, 01.04.2024 - Zilele trecute, in mai multe magazine din Zalau, prețul carnii de miel a ajuns la aproape 60 de lei. Este vorba despre carcasa, prețul carnii „in viu”, la fermieri, fiind mai mic și cu 50 la suta. In magazine, situația este cu totul alta. Nu comentam prețul practicat in magazine, dar va spunem doar…

Romanii vor plati anul acesta cu cel puțin 10 lei mai mult pentru un kilogram de miel

08:50, 29.03.2024 - Mai sunt doar doua zile pana la Pastele Catolic, iar tot mai mulți romani spun ca nu iși mai permit sa cumpere carne de miel pentru rețetele tradiționale. Pretul pentru un kilogram de carne de miel este cu 10 lei mai scump fata de anul trecut.Scumpirile masive ii fac pe romani sa cumpere tot mai…

Cireșele, mai scumpe ca aurul

10:36, 20.03.2024 - Au aparut cireșele in piețe. Prețul acestora a starnit revolta romanilor. De exemplu, in piețele din Constanța, comercianții cer nu mai puțin de 250 de lei pentru un kilogram de cireșe. Distanța parcursa de aceste fructe, care sunt aduse din Chile, pana pe tarabele din Constanța este de peste 13.000…

A inceput 'sezonul milionarilor': Cat a ajuns sa coste un kilogram de cireșe

08:40, 20.03.2024 - Prețul cireșelor a crescut vertiginos pe piațele din Romania. Chiar daca acestea au inceput sa apara deja pe tarabe, costul lor este atat de ridicat incat mulți nu iși vor permite niciodata sa le cumpere. Deși sunt fructe disponibile in mod obișnuit, in afara sezonului devin extrem de scumpe. In…


Ce parere ai despre aceasta stire?