Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cat de important este somnul pentru sanatatea organismului. Iata ce trebuie sa stii

Publicat:

Somnul si pierderea temporara a starii de constienta este unul dintre fenomenele fiziologice cel mai mult studiate de medici. Oamenii de stiinta au explicatii in plus ca raspuns la intrebarea: de ce avem nevoie de somn? Un studiu recent efectuat in SUA arata ca somnul care capacitatea de a reface o serie de celule cerebrale. Iata cateva dintre beneficiile necunoscute ale somnului!
S-a dovedit ca in timpul somnului se secreta mielina, substanta care reprezinta un sistem de protectie al neuronilor, degradarea acesteia ducand la aparitia unor grave afectiuni degenerative cerebrale. Mielina…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Guvernul vrea sa mareasca pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apuca? Speranta de viata, in Romania, s-a PRABUSIT!

10:00, 04.05.2024 - In Romania, speranța de viața este cu aproape 5 ani mai mica decat media Uniunii Europene. Concret, ne aflam spre coada clasamentului, iar dupa noi mai sunt doar bulgarii și letonii. Romanii abia daca apuca 10 ani de pensie. De vina ar fi alimentația nesanatoasa, lipsa de mișcare și lipsa programelor…

3 lucruri de care trebuie sa ții cont cand te apuci de sport

11:20, 22.04.2024 - Ritmul alert al vieții cotidiene ne face, de multe ori, sa uitam ca preocuparea pentru sanatate și o stare generala de bine este cheia unei vieți implinite. Și ce alta modalitate mai buna exista pentru a ne menține in forma și a ne imbunatații starea generala, decat practicarea sporturilor sau a exercițiilor…

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…

Cel mai rau și cel mai bun moment al zilei - Descoperirea oamenilor de știința

20:26, 15.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca ora 5 dimineața este oficial cel mai rau moment al zilei, in funcție de starea de spirit, de ritmul circadian și de alți factori, potrivit unui nou studiu publicat in „PLOS Digital Health Journal”, noteaza Mediafax. Studiul a folosit datele stranse de la 2.602…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

10:35, 13.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

22:41, 11.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…


Ce parere ai despre aceasta stire?