Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care e legătura dintre restricțiile dure impuse la începutul pandemiei și faptul că au fost mai puține furtuni cu fulgere în 2020. Explicațiile cercetătorilor

Publicat:

In decembrie 2021, un studiu prezentat de cercetatori la intrunirea anuala a de Geofizica arata ca numarul fulgerelor a scazut cu 8% in perioada de lockdown-uri de la inceputul pandemiei de Covid, scrie CNN.De asemenea, ei au identificat și o posibila cauza, scaderea nivelului de aerosoli, particule poluante suspendate in aer, care ar fi dus la o reducere a descarcarilor electrice atmosferice in aceeași perioada. Experții spun ca acești aerosoli, care sunt produși in general de arderea hidrocarburilor, sunt esențiali pentru a ne da seama ce se intampla exact in atmosfera planetei.…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Poate apa sarata bauta dimineața sa te scape de retenția de apa? Ce spun experții

20:55, 27.03.2024 - Retenția de apa apare atunci cand se acumuleaza un exces de lichid in țesuturile corpului, ceea ce duce la umflaturi și disconfort. Exista numeroase modalitați prin care oamenii incearca sa combata retenția de apa, insa de curand o alta metoda a caștigat popularitate, relateaza Times of India.

Un algoritm AI poate detecta noile variante COVID-19, totul mult mai rapid

08:05, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient, relateaza Mediafax. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni…

Un german a fost vaccinat de 217 ori contra Covid-19, iar cercetatorii sunt pasionati de cazul lui

19:40, 07.03.2024 - Oamenii de stiinta de la Universitatile Friedrich-Alexander din Erlangen-Nurnberg si Erlangen au publicat un studiu in „The Lancet Infectious Diseases”. Este vorba despre cazul exceptional al unui german de 62 de ani care a primit 217 doze de vaccinuri Arn-messenger impotriva Covid-19, ceea ce ar putea…

Un barbat din Germania s-a vaccinat anti-Covid de 217 ori

09:15, 06.03.2024 - Un barbat din Germania, care ar fi primit 217 vaccinuri anti-Covid in 29 de luni, nu a prezentat „niciun semn” ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Un barbat din Germania ar fi primit 217 doze de vaccin Covid fara efecte secundare

08:36, 06.03.2024 - Un barbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori impotriva COVID si nu a avut efecte secundare . El a devenit studiu de caz medical. Un barbat german „hipervaccinat”, care ar fi primit 217 vaccinuri anti-Covid in 29 de luni, nu a prezentat „niciun semn” ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care…

Cum ar arata Pamantul daca s-ar topi toata gheața și cat de sigura este Romania in fața unui astfel de scenariu. Simularea care da fiori

23:05, 29.02.2024 - Aceasta simulare, bazata pe date științifice și modele climatice, ofera o perspectiva concreta asupra cum ar arata Pamantul in aceasta ipotetica situație de topire totala a gheții.Conform simularii, topirea completa a tuturor ghețarilor ar avea consecințe devastatoare asupra intregii planete. Printre…

Aer poluat intr-un oraș din Italia. Aproape este irespirabil

20:50, 21.02.2024 - Milano a ajuns sa concureze cu orașe poluate din India. Smogul este agravat de lipsa precipitațiilor și de temperaturile peste mediile sezoniere din ultimele saptamini, care au facut ca aerul sa stagneze. Potrivit site-ului elvețian IQAir, duminica, aerul din Milano a fost al treilea cel mai prost din…

Industria de armament a caștigat 2,2 TRILIOANE de dolari de pe urma razboaielor in 2023, atingand un nou record

16:45, 15.02.2024 - Pe masura ce conflictele se intețesc in Ucraina și in Orientul Mijlociu, dar si ameningtarea conflictului din Taiwan, țarile din intreaga lume cheltuiesc mai mult pe armatele lor.In 2023, cheltuielile globale totale pentru aparare au ajuns la 2,2 trilioane de dolari, o creștere cu 9% fața de anul precedent,…


Ce parere ai despre aceasta stire?