Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care a fost primul: oul sau găina? Dilemă veche de mii de ani a fost lămurită. Ce spun oamenii de ştiinţă

Publicat:

Cercetatorii sustin ca, daca tratam problema la modul general, ouale au existat inainte de gaini. Cele mai vechi fosile de oua si embrioni de dinozaur au peste 190 de milioane de ani. Fosilele de Archaeopteryx, considerate cele mai batrane pasari, au insa 150 de milioane, ceea ce inseamna ca pasarile, in general, au aparut dupa oua.Asadar, pentru ei, raspunsul potrivit caruia oul a fost primul e cel corect si daca ne gandim ca, la un moment dat, o creatura asemanatoare gainii, care a provenit din ou, a produs la randul ei un ou. Acesta continea markerii genetici a ceea ce, datorita unei mutatii…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

De ce se bucura Piedone de un sprijin atat de mare in randul alegatorilor? „Sunt doua explicatii mari”, spune Nicusor Dan

19:55, 04.05.2024 - Un motiv pentru care Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primaria Capitalei, se bucura de un sprijin masiv in randul votanților e legat de dezamagirea globala a cetatenilor fata de clasa politica, iar altul este dat de campania sa pe retelele sociale, a declarat sambata primarul Capitalei,…

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Oamenii de stiinta saluta descoperirea unui material ”interesant”

12:11, 29.04.2024 - Oamenii de stiinta au salutat descoperirea „interesanta” a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, informeaza DPA. In cadrul noului studiu, publicat in revista Nature Synthesis, o echipa condusa de cercetatori de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh a creat molecule goale,…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Oamenii de știința au avut un șoc cand au descoperit un craniu uriaș, vechi de 16 milioane de ani/ VIDEO

07:25, 21.03.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit craniul fosilizat al unui delfin urias de rau, apartinand unei specii despre care se crede ca a fugit din ocean si s-a refugiat in raurile amazoniene din Peru in urma cu 16 milioane de ani. Specia disparuta ar fi masurat pana la 3,5 metri lungime, ceea ce il face cel…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Cea mai veche padure din lume ascunde un mare secret, vechi de peste 400 de milioane de ani/ VIDEO

12:25, 08.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce ei cred ca este cea mai veche padure fosilizata cunoscuta din lume. Descoperirea a fost facuta in stancile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvaluit cercetatorii. De asemenea, cercetatorii arata faptul ca aceasta…

Artefactul antic facut de oameni cu materiale extraterestre: Ce au descoperit oamenii de știința

13:00, 18.02.2024 - Cercetatorii spanioli au facut o descoperire fascinanta care implica doua artefacte din fier dintr-un tezaur de comori datand din epoca bronzului tarziu. Aceste artefacte conțin fier provenit din meteoriți despre care se crede ca au o vechime de aproximativ un milion de ani, inainte ca oamenii sa inceapa…


Ce parere ai despre aceasta stire?