Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cardul de sănătate, un pericol: Medicii de familie cer renunţarea temporară a acestuia

Publicat:

de (SNMF) a contestat argumentat prevederile OUG nr. 162/2020 prin care s-a decis reintroducerea cardului de sanatate in rețeaua de medicina primara. ”Am primit asigurari ca va fi revizuita aceasta masura, insa, de la 1 octombrie 2020, cardul de sanatate a devenit din nou biletul de acces la medicul de familie. La 7 zile de cand cardul de sanatate a redevenit obligatoriu pentru toate serviciile oferite in cabinete, medicii de familie au tras o linie si au sumarizat efectele acestei masuri impuse de Guvern: -au crescut timpii de asteptare pe holurile cabinetelor…

Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…  

Sursa articol: universulargesean.ro


Stiri pe aceeasi tema

SCJU Cluj-Napoca extinde accesul pacienților la aparatele RMN și CT de la centrul Imogen: "Se vor reduce substanțial timpii de așteptare"

14:25, 25.04.2024 - Pacienții vor avea un acces mai ușor, din aceasta luna, la cel mai performant aparat RMN aflat intr-un spital public din Transilvania și la un aparat CT de ultima generație, aflate in dotarea Imogen, acestea urmand sa funcționeze de dimineața pana seara.

Ce a acoperit Moldova și prezinta sau nu pericol pentru sanatate? Agenția Mediului vine cu explicații

12:31, 24.04.2024 - Agenția de Mediu susține ca particulele de noroi care s-au lasat noaptea trecuta peste Republica Moldova au fost provocate de un nor de praf saharian care s-a amestecat cu picaturi de ploaie. Responsabilii afirma ca fenomenul nu prezinta pericol pentru sanatate.

Cardiolog, despre ideea ca medicii sa aiba o singura opțiune: ori la stat, ori la privat: „Care va mai fi accesibilitatea populației?”

14:00, 20.04.2024 - Medicul cardiolog Ștefan Busnatu a reacționat, pe o rețea de socializare, dupa ce in ultimele zile s-a pus problema ca medicilor sa li se impuna sa aleaga unde activeaza, la stat sau la privat. Pacienții vor avea și mai greu acces la servicii, crede medicul, acesta indicand in schimb alte soluții.

Alexandru Rafila anunța o „strategie” pentru a limita trimiterea pacienților de la stat la privat. „Medicii din institutiile publice ar trebui sa declare pe proprie raspundere ca nu directioneaza pacienti la privat”.

14:35, 18.04.2024 - Ministrul Sanatații Alexandru Rafila afirma necesitatea unor sancțiuni in cazul medicilor din spitalele de stat care trimit pacienții in privat și anunța elaborarea unei „strategii”, prin care cadrele medicale sa asume „pe proprie raspundere” ca nu direcționeaza pacienții.

Cardul de Sanatate devine virtual. Cum vor putea pacienții sa-l foloseasca?

12:40, 04.04.2024 - „Sistemul cardului de sanatate urmeaza sa fie refacut cap coada. Va fi inclusiv intr-un wallet in format electronic. Sistemul a fost facut cu o tehnologie foarte veche, in urma cu 16 ani. Nu ai cum sa ți se dubleze numarul de beneficiari, sa ai noi tehnologii, cu ceva ce nu s-a updatat tehnic in ultimii…

Un medic din Cluj bate recordul la eliberarea de concedii medicale! A dat peste 3.000 de certificate intr-un singur an!

14:00, 04.03.2024 - Medicul clujeana eliberat numai anul trecut peste 3.000 de certificate pentru concediu medical pentru diverse afecțiuni. Acesta de afla in topul medicilor cu cele mai multe concedii medicale acordate in 2023. Medicul din Cluj a emis peste trei mii de certificate medicale, adica aproape un milion de…

Medicii de la Spitalul Clinic CF din Timișoara, despre colesterol și riscurile acestuia pentru sanatate

11:06, 20.02.2024 - Cu toții am auzit de colesterol, unora dintre noi „ne iese cam maricel” la analizele medicale, alții continuam sa avem obiceiuri riscante, in ciuda acestor rezultate. Medicii atrag, insa, atenția ca ne supunem mai multor riscuri atunci cand, deși avem nivelul colesterolului elevat, nu luam masuri. Renunțarea…


Ce parere ai despre aceasta stire?