Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Capital Economics – despre economiile emergente: România – Cod portocaliu de vulnerabilitate pentru Leu şi datoria suverană, deşi sistemul bancar este puternic

Publicat:

Echilibrele macroeconomice ale Romaniei s-au deteriorat suficient de mult ca indicatorii de monitorizare ai  sa plaseze tara noastra intr-o zona apropiata de rosu pe scala vulnerabilitatilor valutare si ale datoriei publice. Totusi, sistemul bancar romanesc este unul dintre cele mai puternice dintre cele ale tarilor cu economii emergente studiate intr-un raport recent al companiei de  cercetare economica . „Riscurile (valutare) cresc in Turcia, Argentina, Filipine si Romania, unde pozitiile externe s-au deteriorat”, spune raportul citat. Monedele celor patru tari suunt plasate…

Citeste articolul mai departe pe cronicaeuropeana.ro…  

Sursa articol: cronicaeuropeana.ro


Stiri pe aceeasi tema

Festival de tradiții gastronomice si culturale asiatice in Capitala

19:25, 15.05.2024 - Traditii gastronomice si culturale din 15 tari asiatice vor fi prezentate, de vineri pana duminica, la cea de-a patra editie a Asian Food Fest, festival dedicat bucatariilor asiatice care va avea in Parcul Titan din Capitala. Evenimentul, care se va desfasura in zona Calul Titanilor si Scena Mare, va…

Bancile din Romania dispar intr-un mod alarmant: Ce se intampla, de fapt, cu sistemul bancar

20:50, 24.04.2024 - Sistemul bancar din Romania a cunoscut o consolidare semnificativa in ultimii ani, iar acest proces se anticipeaza sa continue și in viitor, avand in vedere cerințele tot mai mari de capital, costurile de operare in creștere și necesitatea adaptarii la schimbarile tehnologice și tendințele pieței.

Avertismentul economiștilor UBB despre o noua generație de sacrificiu: „Sistemul de pensii devine rapid nesustenabil”

16:05, 23.04.2024 - Economiștii de la UBB estimeaza ca deficitul fondului de pensii din Romania va ajunge, in 2024, la peste 25 de miliarde de lei, sistemul devenind rapid nesustenabil. Pe masura ce „decrețeii” ies la pensie, situația devine și mai complicata. Care sunt soluțiile la indemana statului și a pensionarilor

INFORMARE efectuata de DISTRIBUȚIE ENERGIE ELECTRICA ROMANIA – SUCURSALA TARGOVIȘTE

15:06, 22.04.2024 - I N F O R M A R E           Aceasta informare este efectuata de: DISTRIBUTIE ENERGIE ELECTRICA ROMANIA – SUCURSALA TARGOVISTE cu sediul in str Calea Domneasca nr 236, Targoviste jud Dambovita, telefon 0245205702 ce intentioneaza sa solicite de la Sistemul de Gospodarire a Apelor Dambovita aviz de gospodarire…

Ne-am indatorat cu 6,7 miliarde de euro in doar doua luni

12:05, 12.04.2024 - In perioada ianuarie – februarie 2024, datoria externa totala a crescut cu 6,766 miliarde de euro, pana la 176,849 miliarde de euro. Datoria externa pe termen lung a insumat 128,439 miliarde de euro la 29 februarie 2024 (72,6 la suta din totalul datoriei externe), in creștere cu 5,5 la suta fața de…

Profituri-record pentru sistemul bancar din Romania. ANALIZA

20:15, 15.03.2024 - Anul 2023 și inceputul anului 2024 au reprezentat pentru intreg sectorul bancar din Romania o perioada plina de oportunitați, in care bancile au reușit sa iși consolideze poziția financiara și cota de piața, potrivit unei analize publicate vineri de brokerul de investiții Tradeville. ”Inflația și dobanzile…

Principalele riscuri care pot afecta Romania in urmatorii doi ani sunt riscul conflictelor armate intre state si cel de dezinformare

00:25, 28.02.2024 - Principalele riscuri care pot afecta Romania in urmatorii doi ani sunt riscul de conflicte armate intre state și riscul de dezinformare, arata cel mai recent sondaj al Chartered Financial Analyst (CFA®) Romania, remis HotNews. Acestea sunt urmate de riscul de atacuri cibernetice. Pe al doilea loc sunt…

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a scazut in luna ianuarie cu 5,5 puncte pana la valoarea de 52,1 puncte / 70% dintre analisti considera ca preturile proprietatilor rezidentiale in orase sunt supraevaluate.

10:01, 27.02.2024 - ”Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a scazut in luna ianuarie cu 5,5 puncte pana la valoarea de 52,1 puncte. Aceasta situatie s-a datorat scaderii in principal a componentei de anticipatii a indicatorului”, anunta asociatia. Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul…


Ce parere ai despre aceasta stire?