Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Calendarul zilei 25 august | 115 ani de la moartea unui geniu tragic: Bogdan Petriceicu Hașdeu. În 1850 s-a stabilit în Basarabia, urmând cursurile liceului în Chișinău

Publicat:

Bogdan Petriceicu Hasdeu s-a nascut la 26 februarie 1838, la Cristinești, judetul Hotin, acum in Ucraina, fiind fiu al lui Alexandru Hajdau și al Elisabetei Daucș, descendentii unor vechi familii boieresti. Tatal sau a absolvit studii la Harkov, Lvov și Munchen, avand inclinații catre filologie, istorie și folclor, fiind autor al unor lucrari de istoria dreptului universal si cunoscator a nu mai putin de zece limbi straine, plus o bogata activitate didactica. In anul 1841, familia se stabilește in Podolia, dar are de suferit din cauza ca tatal sau era considerat „tulburator al liniștei publice“.…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

”Primavara inovarii in francofonie (PIF)”. Stagiu de formare a profesorilor de limba franceza la USV. Au participat peste 70 de profesori Suceava, Botoșani, Neamt si Iasi

17:31, 13.05.2024 - Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a gazduit, in perioada 10-11 mai 2024, a VII-a editie a stagiului de formare a profesorilor de limba franceza, cunoscut sub numele de  „Printemps de l’Innovation du Francais” (PIF). Tema acestei editii a fost Nouvelles pratiques de classe et enseignement du…

A murit interlopul Costel Corduneanu, liderul clanului Cordunenu, din Iași

14:05, 15.04.2024 - Costel Corduneanu, șeful clanului Corduneanu din Iași, a murit luni intr-un spital din Targu Mureș, la varsta de 54 de ani, a confirmat avocatul sau pentru Știrile ProTv. Corduneanu era internat dupa o intervenție chirurgicala pe cord.Corduneanu era supranumit „Ștefan cel Mare al Moldovei” și conducea…

A murit Costel Corduneanu. 'Stapanul Moldovei' era unul dintre interlopii de legenda ai Romaniei

12:15, 15.04.2024 - Costel Corduneanu, una dintre cele mai cunoscute figuri ale lumii interlope din Iași și liderul clanului Corduneanu, cunoscut și sub numele de "Ștefan cel Mare al Moldovei" sau 'Stapanul Moldovei' a incetat din viața astazi, 15 aprilie 2024. Acesta a ajuns unul dintre cei mai de temuti capi ai lumii…

Conducatorul roman care a avut cea mai lunga domnie – peste 48 de ani

09:56, 30.03.2024 - In manualele școlare vechi, Ștefan cel Mare este prezentat ca avand cea mai lunga domnie dintre toți conducatorii din Romania. Ștefan a stat in fruntea statului pentru o perioada de 47 de ani, conducand Moldova. Cu toate acestea, in istoria recenta, Regele Carol I este cel care a domnit, de fapt, cel…

UPDATE – Ciuca: Autostrada Moldovei, cel mai important obiectiv de infrastructura al tarii in momentul de fata / O coalitie consolidata a adus stabilitate / Ciolacu: Vrem sa mergem in continuare in fata romanilor cu acest proiect politic

11:55, 22.03.2024 - Suntem in echipa si acest lucru subliniaza ca lucrurile durabile se fac doar in echipa. Ne aflam pe Autostrada A7, autostrada care reprezinta un vis al cetatenilor din zona de est a tarii, pentru zona Moldovei. Este un obiectiv care se realizeaza cu bani europeni si aici vedem cat de importanta este…

Oficiul European de Brevete: Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, in topul solicitanților de brevete din Romania

20:50, 19.03.2024 - Oficiul European de Brevete a primit in total 199.275 de cereri in 2023, in creștere cu 2,9% fața de anul precedent; Cele mai multe cereri pentru brevete europene provenind din Romania au venit din partea Universitații “Ștefan cel Mare” din Suceava; Peste medie: Mai mult de jumatate dintre cererile…

Proiecții de film la Auditorium „Joseph Schmidt”, in cadrul Festivalului Filmului Francez

14:20, 28.02.2024 - La Auditorium „Joseph Schmidt" – Universitatea „Ștefan cel Mare" Suceava vor avea loc, in perioada 27-30 martie 2024, mai multe proiecții de film, in cadrul Festivalului Filmului Francez. In anul centenarului sau, Institutul Francez din Romania organizeaza cea de-a ...

Profesorul roman Tudorel Toader a primit titlu onorific „Doctor Honoris Causa”: Disticția, oferita de USM

08:10, 21.02.2024 - Senatul Universitații de Stat din Moldova (USM) a conferit titlul onorific „Doctor Honoris Causa” Profesorului universitar Tudorel Toader, doctor in drept, rectorul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Romania.


Ce parere ai despre aceasta stire?