Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bucătăria lumii. Meșteșugarii... pastelor

Publicat:

Cand spui Italia, zici, bineinteles, paste, iar, daca vrei sa te referi la regiunea Abruzzo, atunci e suficient sa rostesti, cu intonatie: “maccheroni alla chittara”. “Maccheroni al ceppo” (“ceppo” insemnand: trunchi, bus­tean) si “maccehroni alla molinara” (“molinara” este un vin de cu­paj, rosu, obtinut prin amestecul soiurilor locale Valpolicella, Cor­vina si Rondinella, care se caracterizeaza prin aciditate) sunt alte doua specialitati, a caror preparare are la baza o teh­nica precisa, riguroasa si foarte dificila. Printr-o serie de gesturi rapide si exacte, mestesugarul (caci e un mestesug…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

(Audio-foto-video) – EXCLUSIVITATE – ”MACFRUT RIMINI 2024, UN PARTENERIAT STRATEGIC INTRE NAȚIUNI”, a spus Francesco Lollobrigida, Ministrul Agriculturii, Suveranitații Alimentare și Padurilor din Italia, in interviul realizat de redactorul Petronela Cote

00:21, 19.05.2024 -   In perioada 8-10 mai 2024, la Centrul Expo Rimini, Italia, s-a desfașurat cea de-a 41-a ediție a MACFRUT RIMINI, un eveniment mondial, pentru lanțul de aprovizionare cu fructe și legume. ”Intreprinzatorii din sectorul Fructe și Legume, din zonele agro-alimentare și agro-industrie sunt mandria acestei…

(Audio-foto-video) – EXCLUSIVITATE – ”MACFRUT RIMINI 2024, UN ACT STRATEGIC INTRE NAȚIUNI”, a spus Francesco Lollobrigida, Ministrul Agriculturii, Suveranitații Alimentare și Padurilor din Italia, in interviul realizat de redactorul Petronela Cotea Mihai.

23:46, 18.05.2024 -   In perioada 8-10 mai 2024, la Centrul Expo Rimini, Italia, s-a desfașurat cea de-a 41-a ediție a MACFRUT RIMINI, un eveniment mondial, pentru lanțul de aprovizionare cu fructe și legume. ”Intreprinzatorii din sectorul Fructe și Legume, din zonele agro-alimentare și agro-industrie sunt mandria acestei…

Descopera bucataria in aer liber. Ghidul simplu al gratarului traditional

14:26, 13.04.2024 - Gratarul este mai mult decat o simpla modalitate de gatit; este o experienta sociala, o ocazie de a petrece timpul in aer liber si de a savura gusturi autentice.Pentru ca se apropie 1 Mai, iata cateva sfaturi si retete pentru a te bucura de arta gratarului traditional:1. Alege ingredientele potrivite:…

Doi romani au murit in Italia dupa ce s-au izbit cu mașina de peretele unui tunel

14:20, 12.04.2024 - Doi tineri de naționalitate romana din Italia au murit dupa ce s-au izbit cu mașina de peretele unui tunel. Accidentul a avut loc joi noapte, pe Strada Statala 714, scrie Rotalianul. Tragedia s-a petrecut in apropierea orașului Montesilvano, provincia Pescara din Abruzzo, in tunelul „I Pianacci” Un…

In care regiune din Romania gasim, cu adevarat, cea mai buna mancare. Opinia unui bucatar de top: "Avem una dintre cele mai interesante bucatarii"

11:16, 21.03.2024 - Bucataria romaneasca este una dintre cele mai apreciate din Europa, iar acest lucru il confirma și specialiștii de la TasteAtlas! Preparatele noastre au reușit sa ajunga pe locul 4 in topul celor mai bune, in iunie 2022. La acea vreme, singurele țari care depașeau Romania la capitolul gastronomie erau…

In care regiune din Romania gasim, cu adevarat, cea mai buna mancare. Opinia unui bucatar de top: "Avem una dintre cele mai interesante bucatarii"

07:55, 21.03.2024 - Bucataria romaneasca este una dintre cele mai apreciate din Europa, iar acest lucru il confirma și specialiștii de la TasteAtlas! Preparatele noastre au reușit sa ajunga pe locul 4 in topul celor mai bune, in iunie 2022. La acea vreme, singurele țari care depașeau Romania la capitolul gastronomie erau…

Au inceput angajarile pentru vara și sarbatorile de Paște. Cu aproape 3.500 de joburi noi, turismul / HoReCa a ajuns al doilea cel mai activ angajator din ultima luna. 1 din 3 joburi din turism sunt pentru strainatate

11:45, 19.03.2024 - Angajatorii se pregatesc pentru creșterea activitații din sezonul cald, dar și pentru perioada sarbatorilor pascale și au inceput inca de pe acum recrutarile, in ultimele 30 de zile fiind postate 25.000 de locuri de munca. Dintre acestea, peste 3.500 aparțin companiilor din turism și HoReCa, al doilea…

eJobs: Cu aproape 3.500 de joburi noi, turismul / HoReCa a ajuns al doilea cel mai activ angajator din ultima luna

11:25, 19.03.2024 - Au inceput angajarile pentru vara și sarbatorile de Paște. Cu aproape 3.500 de joburi noi, turismul / HoReCa a ajuns al doilea cel mai activ angajator din ultima luna. 1 din 3 joburi din turism sunt pentru strainatate Angajatorii se pregatesc pentru creșterea activitații din sezonul cald,…


Ce parere ai despre aceasta stire?