Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

BRI: băncile centrale şi autorităţile de reglementare trebuie să ţină sub control influenţa tot mai mare a companiilor ”Big Tech”

Publicat:

Autoritatile de supraveghere la nivel mondial sunt tot mai ingrijorate de faptul ca volumul urias de date controlate de grupuri precum Facebook, Google, Amazon si Alibaba le-ar putea permite sa remodeleze finantarea atat de rapid incat sa destabilizeze sisteme bancare intregi. Intr-o lucrare condusa de seful sau, , BRI a aratat exemple precum China, unde cele doua mari companii tehnologice de plati reprezinta acum 94% din piata platilor mobile. In multe alte jurisdictii, firmele tehnologice isi stabilesc rapid prezenta, unele acordand si imprumuturi persoanelor fizice si intreprinderilor…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ședința cu scantei intre SUA și China! Chinezii ii avertizeaza pe americani: 'Nu ar trebui sa treaca peste liniile rosii'

15:00, 26.04.2024 - Statele Unite impiedica dezvoltarea Chinei, a declarat vineri ministrul de externe Wang Yi in timpul discutiilor cu omologul sau american Antony Blinken, aflat intr-o vizita la Beijing, care are ca scop aplanarea diferendelor comerciale si politice dintre cele doua superputeri, relateaza News.ro.

Un raport important așteptat de UE avertizeaza ca aceasta are o ultima șansa pentru a ramane competitiva: „Nu ne putem permite sa așteptam”

19:50, 17.04.2024 - Uniunea Europeana este in fața unei ultime oportunitați de a lua masurile necesare pentru a-i permite sa concureze eficient cu Statele Unite, China și alți rivali, a declarat miercuri autorul unui raport important așteptat de liderii europeni, relateaza Reuters, potrivit hotnews.ro .

Bruxelles vs Big Tech. Cine caștiga?

15:55, 26.03.2024 - Uniunea Europeana tocmai a anunțat investigații asupra Apple, Alphabet și Meta, in cadrul primelor masuri ale legii sale istorice privind piețele digitale. Apple și Alphabet, proprietarul Google, au fost acuzate de favorizarea propriilor magazine de aplicații, in timp ce Meta, proprietarul Facebook,…

Google, Apple, Facebook și Amazon sint investigate din nou. Risca amenzi uriașe

23:41, 25.03.2024 - Comisia Europeana (CE) a deschis noi investigații de neconformitate impotriva companiilor Alphabet (care deține Google), Apple și Meta (Fcebook) in temeiul Legii privind piețele digitale. Comisia suspecteaza ca masurile instituite de cele trei mari companii americane de tehnologie, numite „gatekeepers”…

Avertisment! Inteligența artificiala, intre pericol și entuziasm

16:06, 07.03.2024 - Avertismentele cu privire la riscurile pe care le prezinta pentru democratie si societate instrumentele de inteligenta artificiala (AI) generativa se inmultesc, un ONG si un inginer Microsoft indemnand gigantii din domeniul digital sa isi asume responsabilitatea, transmite joi AFP. ONG-ul Center for…

Sondaj EUROCHAMBRES: Tensiunile geopolitice raman principalul motiv de ingrijorare pentru mediul de afaceri internațional, in 2024

14:10, 04.03.2024 - Sondajul se bazeaza pe raspunsurile organizațiilor de reprezentare a mediului de afaceri din state ale caror economii insumeaza aproximativ 70% din totalul Produsului Intern Brut (PIB) global. Pentru al doilea an consecutiv, instabilitatea cauzata de tensiunile geopolitice continua sa cantareasca cel…

Otrava din farfurie: cele mai falsificate alimente. Produse TOXICE cumparate zilnic de romani: din ce este facuta, de fapt, branza din magazine

07:41, 22.02.2024 - Ultimele date arata ca aproape 80% din uleiul de masline vandut in mai multe țari europene este diluat sau amestecat cu alte uleiuri. In ceea ce privește mierea de albine, cea care nu respecta standardele de calitate provine din China și Turcia, iar asta pentru ca este amestecata cu zahar. Toata mierea…

Prețurile tot cresc. Ce fac autoritațile de reglementare?

17:10, 18.02.2024 - Autoritațile europene din domeniul concurenței se concentreaza mai mult asupra companiilor din sectorul de consum, deoarece inflația sporește riscul de comportament neconcurențial. In 2022,  numai 17 inspecții neanunțate au vizat astfel de companii in Uniunea Europeana, Regatul Unit și Elveția, dar…


Ce parere ai despre aceasta stire?