Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bradul de Crăciun: Povești, tradiții și legende. Primul brad de Crăciun împodobit de români

Publicat:

de Craciun: Povești, tradiții și legende. Primul brad de Craciun impodobit de romani Una dintre cele mai frumoase tradiții de Craciun este cea a familiei reunite in jurul bradului impodobit. Obiceiul bradului așa cum il știm astazi este originar din Germania Renașterii, spațiu de unde provin multe dintre obiceiurile actuale de Craciun. Primul brad impodobit in spațiul romanesc la sarbatorile de iarna Primul... Bradul de Craciun: Povești, tradiții și legende. Primul brad de Craciun impodobit de romani Ziarul Unirea

Citeste articolul mai departe pe ziarulunirea.ro…  

Sursa articol: ziarulunirea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Obiceiul pe care trebuie sa il respecte toți credincioșii, dupa ce iau anafura. Tradiția veche de care mulți romani au uitat

13:15, 03.05.2024 - Credincioșii care merg la slujba de Inviere, la finalul sfintei Liturghii, vor lua anafura sau paști sfințite, adica painea și vinul care simbolizeaza trupul și sangele lui Iisus Hristos. Oamenii pleaca cu ele acasa pentru a le consuma in zilele ce urmeaza. Iata care este obiceiul pe care trebuie sa…

Fascinația Jackpot-urilor: povești reale din Las Vegas și legende din lumea filmului

13:45, 29.04.2024 - In fiecare domeniu exista cuvinte specializate care iși fac loc in limbajul uzual și devin cunoscute pentru toata lumea. Un astfel de cuvant este „jackpot”, care este folosit in diferite expresii pentru a desemna, un caștig nesperat, uneori fabulos. In sensul propriu se poate vorbi insa de cateva reușite…

De ce 1 aprilie este Ziua Pacalelilor? De unde a aparut obiceiul de a face farse in aceasta zi

14:40, 31.03.2024 - Ziua Pacalelilor are o istorie indelungata, veche de cateva secole. Ziua de 1 aprilie este considerata cea mai amuzanta din an, fiind un prilej ca oamenii sa ii poata pacali pe cei dragi. Pe aceasta data, totul devine posibil, oricine poate deveni ținta unei glume și orice veste este tratata cu scepticism.…

Ce inseamna Echinocțiul: tradiții și obiceiuri la romani. Ce este bine sa faci in aceasta zi

07:35, 20.03.2024 - In ziua Echinoctiului de primavara, inceput de an agrar, se faceau numeroase pronosticuri meteorologice: asa cum va fi timpul de Macinici, asa va fi toata primavara, se udau boii cu apa, se hraneau bine animalele, se afuma cu tamaie si gospodinele aruncau un ou inaintea plugului. Primavara astronomica…

TRADIȚII ȘI OBICEIURI De-a lungul timpului, au luat naștere numeroase legende ale marțișorului

12:45, 11.03.2024 - Semnificatia firelor alb si rosu ce se impletesc intr-un snur de care este prins un mic obiect este relevata si de unele legende. The post TRADIȚII ȘI OBICEIURI De-a lungul timpului, au luat naștere numeroase legende ale marțișorului first appeared on Informatia Zilei .

2 martie: Farșangul de la Rimetea. Obicei pitoresc, vechi de sute de ani. Tradiții din județul Alba

22:01, 01.03.2024 - 2 martie: Farșangul de la Rimetea. Obicei pitoresc, vechi de sute de ani. Tradiții din județul Alba Sambata, 2 martie, la Rimetea va fi un eveniment ce marcheaza sfarșitul iernii și inceputul primaverii. Inmormantarea Farșangului este o traditie pastrata de sute de ani. Este marcat un moment in care…

Traditii de primavara la romani, expozitie temporara la Muzeul de Arta Populara Constanta. Prima sarbatoare, Dragobetele

17:40, 22.02.2024 - La Muzeul de Arta Populara Constanta este deschisa expozitia "Traditii de primavara la romani", eveniment ce se desfasoara in perioada 21 februarie 31 martie. Prin intermediul pieselor din patrimoniul institutiei port popular, stergare, icoane pictate pe sticla si lemn, ceramica, obiecte de inventar…

Traditii de primavara la romani, expozitie deschisa pana la finalul lui martie la Muzeul de Arta Populara Constanta

10:50, 22.02.2024 - Expozitia "Traditii de primavara la romani" este deschisa la Muzeul de Arta Populara Constanta, in perioada 21 februarie ndash; 31 martie. "Prin intermediul pieselor din patrimoniul institutiei port popular, stergare, icoane pictate pe sticla si lemn, ceramica, obiecte de inventar pastoral, oua incondeiate…


Ce parere ai despre aceasta stire?