Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bolile care cresc cu repeziciune riscul de decesc dacă te infectezi cu coronavirus

Publicat:

Datele arata ca bolile cardiovasculare dubleaza riscul de deces in cazul pacienților care se infecteaza cu coronavirus. Totodata, mai exista și alte afecțiuni care cresc riscul de deces de pana la trei ori, arata studiu publicat recent in jurnalul PLOS ONE.

„Acest studiu arata ca bolile cronice nu doar ca sunt comune in cazul pacienților cu Covid-19, dar prezența lor semnaleaza un risc mai mare de deces. Exista o prevalența ridicata a bolilor cardiovasculare și a hipertensiunii arteriale in intreaga lume. Aceasta conexiune devine cruciala”, a declarat Dr. , doctorand in…

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematura – concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

07:01, 11.05.2024 - Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sanatații, potrivit unui studiu care s-a desfașurat pe o perioada de 30 de ani, scrie CNN.

Cum scapi de dependenta de telefonul mobil

13:25, 03.05.2024 - Traim vremuri in care nu ne mai concepem viața fara telefoanele mobile de ultima generație. Acestea au devenit parte din rutina noastra zilnica, fiind instrumente extrem de util care ne ajuta sa ne indeplinim sarcinile de serviciu ori sa realizam diverse proiecte personale. In momentul de fața, telefonul…

Joburile de rutina cresc riscul de declin cognitiv cu 66% și de demența cu 37%, potrivit unui studiu

08:26, 18.04.2024 - Conform unui nou studiu, activitatea intensa a creierului la locul de munca ar putea da roade nu numai in ceea ce privește avansarea in cariera, ci ar putea, de asemenea, sa protejeze cogniția și sa contribuie la prevenirea demenței pe masura ce inaintezi in varsta.

Riscul de boli cardiovasculare la femei crește brusc dupa menopauza, potrivit unui nou studiu

19:35, 02.04.2024 - Sanatatea cardiaca a femeilor poate scadea brusc dupa menopauza, sugereaza un nou studiu, potrivit Yahoo Life. Motivul: incetinirea dramatica a producția de estrogen de catre ovare și pierderea efectelor protectoare ale hormonului.

Strategii eficiente in ingrijirea pacienților cu boli neurologice cronice

11:36, 28.03.2024 - Bolile neurologice cronice se refera la un grup de afecțiuni care persista o perioada indelungata, unele chiar pe tot parcursul vieții, și care pot include maladii precum boala Parkinson, scleroza multipla, boala Alzheimer, epilepsia și altele.

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

STUDIU alarmant: Bauturile dietetice cresc riscul de fibrilație atriala - Ce recomanda experții

06:05, 20.03.2024 - Doi litri de sucuri indulcite in mod artificial, pe saptamana, cresc riscul cu 20% de a dezvolta fibrilație atriala, adica o bataie neregulta a inimii, relateaza CNN. Potrivit unui studiu citat de CNN, riscul de apariție al fibrilației atriale crește cu 20% in cazul persoanelor care consuma doi litri…

Legatura dintre decalajul cronic de fus orar și riscul de cancer hepatic (studiu)

07:30, 12.02.2024 - Atunci cand sunt intrebati ce ar putea cauza cancerul, oamenii se gandesc cel mai probabil la substante chimice, cum ar fi tutunul, sau la radiatiile razelor ultraviolete ale soarelui, dar, probabil, decalajul orar cronic nu le vine in minte. Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic,…


Ce parere ai despre aceasta stire?