Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Boala arteriala periferica. Simptome si cauze

Publicat:

Boala arteriala periferica afecteaza starea arterelor din partea inferioara a corpului, cum ar fi picioarele. Cunoasterea factorilor de risc si masurile de preventie sunt foarte importante avand in vedere ca boala arteriala periferica creste riscul de atac de cord sau infarct.

Simptome ale bolii arteriale periferice
Principalul simptom care ne trimite cu gandul la boala arteriala periferica este o senzatie de tensiune si durere la nivelul gambei, partea interioara a gambei sau fesa, manifestata in timpul unei activitati nu foarte solicitante (mersul pe jos).
Durearea inceteaza…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dr. Simona Frasie: Sistemul endocrin guverneaza tot organismul, de aceea screening-ul periodic este extraordinar de important

07:55, 10.04.2024 - „Totul este interconectat” ar putea fi mottoul din spatele legilor care guverneaza sistemul endocrin, in condițiile in care dezechilibrele hormonale pot avea ecou in tot corpul nostru. De aceea, controlul periodic de prevenție la specialiști ar trebui sa devina o obișnuința pentru orice persoana, explica…

Semne ca ai putea avea hipertensiune

12:45, 14.03.2024 - Hipertensiunea arteriala este o afecțiune destul de frecvent intalnita și care, netratata, poate duce la complicații grave. Afla mai multe despre hipertensiune și descopera care sunt acele semne ca ai putea avea hipertensiune!Ce inseamna hipertensiuneInainte de a ști care sunt acele semne ca ai putea…

Cum este tratata modern o boala periculoasa?

06:20, 12.03.2024 - Crampele care apar la nivelul gambelor in timpul mersului, senzația de picioare mereu reci și schimbarea culorii tegumentului pot fi semne și simptome care indica o afecțiune severa – boala arteriala periferica sau arteriopatia obliteranta. Boala apare in urma depunerii de placi de colesterol…

Condimentul care poate reduce hipertensiunea. Il ai, cu siguranța, in bucatarie. Iata ce alte beneficii mai are pentru sanatate

12:15, 03.03.2024 - Persoanele care au probleme cu hipertensiunea arteriala au nevoie, de obicei, de un amestec de medicamente, dar și de o dieta sanatoasa. Este important de știut insa ca, anumite moduri naturale de a reduce tensiunea arteriala, cum ar fi consumul de usturoi, busuioc și alte condimente pot funcționa,…

Se vor majora de la 1 martie 2024: indemnizația de șomaj, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap, nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului

08:01, 25.02.2024 - Se vor majora de la 1 martie 2024: indemnizația de șomaj, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap, nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului The post Se vor majora de la 1 martie 2024: indemnizația de șomaj, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap, nivelul minim al…

Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai neglijate boli / Apare pe masura ce avansam in varsta

09:51, 09.02.2024 - Medic: Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai neglijate boli / Apare pe masura ce avansam in varsta Profesorul Horatiu Moldovan, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara de la Spitalul Floreasca din Capitala, a explicat ca hipertensiunea arteriala este o boala foarte grava, care este si…

Medic: Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai neglijate boli / Apare pe masura ce avansam in varsta

23:21, 08.02.2024 - Medic: Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai neglijate boli / Apare pe masura ce avansam in varstaProfesorul Horatiu Moldovan, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara de la Spitalul Floreasca din Capitala, a explicat ca hipertensiunea arteriala este o boala foarte grava, care este…

Hipertensiunea arteriala, boala a „bunastarii”?

10:10, 06.02.2024 - Poate incepe prin simptome vagi, nespecifice, insa poate deveni rapid un pericol pentru sanatatea și chiar viața pacientului. Se spune ca cineva are hipertensiune arteriala sau „tensiune mare” atunci cand valorile sistolice și diastolice ating și depașesc 140 cu 90. Cum se ajunge la aceste valori? Factorii…


Ce parere ai despre aceasta stire?