Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Avertismentul oamenilor de ştiinţă: O placă tectonică uriaşă de sub Oceanul Indian se rupe în două

Publicat:

Aceasta placa tectonica denumita India-Australia-Capricorn, se rupe in doua si cele doua parti se distanteaza una de cealalta cu aproximativ 1,7 milimetri pe an. Peste 1 milion de ani, o eternitate pentru oameni dar o simpla clipa in timp geologic, cele doua parti ale acestei placi se vor afla la distanta de 1,7 km una de cealalta.

"Nu este o structura care se deplaseaza rapid, dar totusi distantarea se face cu o viteza semnificativa daca o comparam la alte placi tectonice", a declarat co-autoarea acestui studiu, Aurelie Coudurier-Curveur, cercetator principal la Institutul de Fizica

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Situația din Slanic Prahova se agraveaza: Primele concluzii arata ca nu exista o galerie subterana. Localnicii au alta ipoteza

08:30, 28.04.2024 - Se agraveaza situația din Slanic Prahova, unde craterul aparut in mijlocul unui drum tot crește. Specialiștii care monitorizeaza permanent zona și fac masuratori nu au inca o explicație. Acolo au fost trimiși și experți ai Institutului de Fizica a Pamantului. Primele concluzii arata ca nu exista o galerie…

O echipa internaționala de cercetatori a alcatuit primul „Index Mondial al Criminalitații Cibernetice”. Pe ce loc este Romania

15:55, 11.04.2024 - Dupa trei ani de cercetari intense, o echipa internaționala de cercetatori, coordonata de Universitatea din Oxford, a alcatuit primul „Index Mondial al Criminalitații Cibernetice”, care identifica principalele puncte fierbinți de criminalitate cibernetica din lume.Indexul, publicat in jurnalul academic…

Martie 2024, a zecea luna consecutiva cu temperaturi record

01:31, 11.04.2024 - Martie 2024 a devenit cea de-a 10-a luna la rand in care au fost inregistrate temperaturi globale record, au anuntat oamenii de stiinta din Uniunea Europeana, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Conform datelor furnizate de serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru monitorizarea schimbarilor…

Arhiepiscopul Ioachim Bacauanul a fost felicitat de patriarhul Daniel

22:10, 29.03.2024 - ■ prelatul a implinit 70 de ani ■ a fost primul calugar „tuns la“ Manastirea Bistrița, dupa 40 de ani de regim comunist ■ din 1990 a studiat la Institutul „Saint Serge” din Paris, susținand teza de doctorat cu tema „Indumnezeirea omului in gandirea parintelui Dumitru Staniloae” ■ Conform site-ului Basilica.ro,…

Cea mai calduroasa luna februarie, la nivel global. A noua luna in care temperaturile depașesc normalul perioadei

09:30, 07.03.2024 - Luna februarie 2024 a doborat un nou record privind temperaturile, fiind cea mai calduroasa luna februarie din istorie. Este a noua luna consecutiva in care temperaturile inregistrate sunt mult peste cele normale, anunța joi observatorul european Copernicus, citat de News.ro.In ultimul sau buletin lunar,…

La fiecare patru ani: Patru lucruri de stiut despre 29 februarie

06:55, 28.02.2024 - Joi va fi 29 februarie, o zi neobisnuita in calendar care exista doar o data la patru ani… ei bine, aproape. Iata patru lucruri de stiut despre aceasta zi suplimentara din anii bisecti, transmite AFP. Egiptul antic a incercat sa-si alinieze mai bine calendarul cu ciclul natural al anotimpurilor, dar…

Salonul aviatic din Singapore a debutat marti cu comenzi pentru avioane COMAC din China si Boeing

08:05, 21.02.2024 - Peste 1.000 de companii din peste 50 de tari participa la Salonul aviatic din Singapore, axat pe avioane de aparare si comerciale si condus de giganti ai industriei occidentale precum Airbus, Boeing si Lockheed Martin si concurentii lor chinezi, cum ar fi COMAC si AVIC. Companii ruse precum Russian…

Anul 2024 atinge noi recorduri de temperatura

00:35, 13.02.2024 - Dupa caldura record din 2023, anul 2024 a inceput pesimist: niciodata pana acum un ianuarie nu a fost atat de cald si, pentru prima data, planeta a depasit 12 luni consecutiv pragul de incalzire de 1,5°C, comparativ cu era preindustriala, relateaza AFP, potrivit Agerpres. Intre februarie 2023 si ianuarie…


Ce parere ai despre aceasta stire?