Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Australia vrea să cultive plante pe Lună până în 2025. Se urmăreşte dezvoltarea unei colonii

Publicat:

Oamenii de stiinta australieni vor sa incerce sa cultive plante pe Luna pana in 2025, ca parte a unei noi misiuni dezvaluite vineri, cu scopul de a dezvolta o colonie, relateaza AFP. "Acest proiect este un prim pas catre cultivarea plantelor pentru producerea de hrana, medicamente si oxigen, toate acestea fiind cruciale pentru stabilirea vietii umane pe Luna", au spus cercetatorii australieni implicati in proiect intr-un comunicat. , un biolog care se ocupa cu plantele la Universitatea de Tehnologie din Queensland, a declarat ca semintele vor fi transportate de nava spatiala Beresheet

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Procesul extrem de rar prin care au luat naștere plantele pe Pamant a fost recreat de oamenii de știința

07:05, 29.04.2024 - Un eveniment despre care se știe ca a mai avut loc doar de trei ori in istoria vieții pe Pamant tocmai a fost documentat din nou. O bacterie marina a fost inglobata in organismul sau gazda, algal, co-evoluand cu acesta suficient de mult timp pentru a putea fi considerata acum o organita, parte a mașinariei…

Tehnologii noi la cea de a XIII-a ediție a Polifest

13:15, 18.04.2024 - Universitatea Naționala de Știința și Tehnologie POLITEHNICA București organizeaza cea de a XIII-a ediție a POLIFEST -un eveniment unic prin care este promovata educația, inovația și tehnologia și sunt conectați viitorii specialiști cu cele mai vizionare companii din Romania.  Intr-o piața a muncii…

Polifest, la Centrul Universitar Pitești. Punte intre studenți și companii

13:21, 17.04.2024 - Universitatea Naționala de Știința și Tehnologie POLITEHNICA București organizeaza cea de-a XIII-a ediție a festivalului educațional POLIFEST. La Centrul Universitar Pitești, evenimentul se va desfașura in perioada 18 – 20 aprilie, intre orele 10 -16, Corp Central, Str. Targul din Vale nr. 1.  Vor fi…

Universitatea Ovidius din Constanta, membru fondator al Asociatiei Școala Nationala pentru Energie Nucleara – SNEN

14:15, 02.04.2024 - Universitatea Ovidius din Constanta UOC a devenit, vineri, 29 martie 2024, membru fondator al Asociatiei Scoala Nationala pentru Energie Nucleara ndash; SNEN. Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti a gazduit Adunarea Generala de infiintare a asociatiei, creata cu scopul…

UAIC, membru fondator al Asociației Școala Naționala pentru Energie Nucleara – SNEN

12:36, 02.04.2024 - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a participat la Adunarea Generala de inființare a Asociației Școala Naționala pentru Energie Nucleara – SNEN, care a avut loc vineri, 29 martie 2024, la Universitatea Naționala de Știința și Tehnologie POLITEHNICA București.  Scopul Asociației este reprezentat…

Filmele SF incep sa devina realitate: ce vor sa faca oamenii de știința pe Luna pana in 2030

03:25, 20.03.2024 - O noua companie numita Interlune intenționeaza sa exploateze Luna pentru heliu-3 pana in anul 2030. Fondatorii Interlune sunt foști angajați ai companiei spațiale Blue Origin și un astronaut din misiunea Apollo 17. Ei iși propun sa fie prima companie privata care sa extraga resurse de pe Luna și sa…

Alerta pentru Marea Bariera de Corali: Advertismentul oamenilor de știința

15:50, 05.03.2024 - Oamenii de stiinta avertizeaza asupra fenomenului devastator de albire a Marii Bariere de Corali, aflata in largul coastei statului australian Queensland, informeaza DPA, potrivit Agerpres. Potrivit organizatiei neguvernamentale locale Climate Council, noi imagini subacvatice arata proportiile dezastrului.…

A fost descoperit cel mai stralucitor obiect din Universul cunoscut - Anunțul facut de oamenii de știința

22:05, 20.02.2024 - O galaxie alimentata de gaura neagra cu cea mai rapida crestere inregistrata vreodata este cel mai stralucitor obiect cosmic din Universul cunoscut, a constatat un studiu la care au colaborat mai multe echipe de cercetatori, informeaza Xinhua, potrivit Agerpres. O echipa condusa de oameni de stiinta…


Ce parere ai despre aceasta stire?