Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Auditul Comisiei Europene din portul Midia – România, sursă de dezastre maritime la exportul cu animale vii

Publicat:

a publicat la finele lunii aprilie raportul final de audit privind exportul cu animale vii din portul Midia, Romania. Peste 50% dintre vapoarele de export care opereaza in UE sunt autorizate de Romania, deși sistemul de inspecție a vapoarelor de export nu este capabil sa reduca riscurile pentru animale din cauza condițiilor precare ale navelor. Raportul avertizeaza ca vapoarele autorizate in Romania expun animalele la riscuri deosebite pe durata calatoriei spre țari terțe. Fara jurnale de calatorie „Din raport reiese ca ANSVSA nu a pus informații, instrucțiuni și personal calificat…

Citeste articolul mai departe pe agro-business.ro…  

Sursa articol: agro-business.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Cutia neagra” pentru mașini devine obligatorie, in Romania. Ce este și cum se folosește EDR

13:45, 23.04.2024 - Autoritațile europene au decis ca, din vara acestui an, „cutia neagra” pentru mașini sa fie montata obligatoriu pe toate mașinile noi. Iata ce este EDR și cum va fi folosit acest dispozitiv. Pentru a analiza mai ușor cum s-a produs un eveniment rutier, Comisia Europeana a decis sa introduca un nou tip…

Romanii, discriminați și acum la intrare in țarile Schengen – toți cei care ajung cu avionul in Franța, de exemplu, verificați la documente

20:55, 02.04.2024 - Bucuria intrarii Romaniei in spațiu Schengen, anunțata cu surle și trambițe de guvernanți, s-a dovedit de scurta durata. Chiar daca, teoretic și legal conform tratatelor europene, se poate circula liber pe cale aeriana in spațiul Schengen, iata ca acest lucru cel puțin in primele zile de la intrarea…

Dragoș Paslaru avertizeaza ca deturnarile de fonduri europene și lipsa reformelor ne pot costa intre 5 și 7 miliarde euro

19:06, 20.03.2024 - Dragoș Pislaru , europarlamentar, co-raportor pentru Regulamentul RRF și-a manifestat ieri ingrijorarile pe care i le provoaca derularea PNRR in Romania. „Sunt trei paliere legate de modul in care PNRR influențeaza zona de fiscalitate. Primul este legat de reformele care țin direct de normele legate…

Cercetatorii au decoperit o tehnica de extragere a aurului din dispozitivele electronice vechi. In ce consta procedura

11:55, 20.03.2024 - Cercetatorii de la ETH Zurich din Elveția au raportat o descoperire care ar putea oferi o soluție la una dintre problemele majore ale vremurilor noastre: deșeurile generate de produsele electronice vechi și stricate pe care le avem acasa. Aceasta noua metoda de extracție a aurului din componente electronice…

De ce ar putea o schema de sprijin de 3 miliarde de euro sa bulverseze piața energiei din Romania, timp de 15 ani / Ce sunt contractele pentru diferența

14:00, 11.03.2024 - In plin boom al investițiilor in energia regenerabila, Comisia Europeana a aprobat, pentru Romania, o noua schema de finanțare, de 3 miliarde de euro, pentru proiecte noi in fotovoltaice și eoliene. Sunt bani care vor finanța contracte pentru diferența (CfD), prin care prețul energiei electrice va fi…

Adina Valean anunța aprobarea unui ajutor de stat pentru TAROM de catre Comisia Europeana

21:15, 20.02.2024 - "Planurile s-au tot schimbat la TAROM. Acum, in cele din urma, pare a fi un proiect solid care nu ar mai suferi, sa spunem, pasi inapoi, dintr-un motiv sau altul, ceea ce inseamna ca in aceasta primavara speram sa existe o aprobare a ajutorului de stat. Din nou, ajutorul de stat fiind dat de Romania.…

Comisia Europeana, noul FMI. Finanțele naționale, controlate de Bruxelles

17:46, 12.02.2024 - Comisia Europeana a reușit sa-și impuna, la nivelul  UE, Regulamentul (CE) nr. 1466/97 privind consolidarea supravegherii pozițiilor bugetare și supravegherea și coordonarea politicilor economice. Practic, Regulamentul transforma Comisia intr-un nou FMI, care va supraveghea și va impune masuri economice…

Ce crede ministrul Agriculturii ca se va intampla cu prețul graului

12:00, 05.02.2024 - Ministrul Agriculturii Florin Barbu spune ca dupa dezechilibrul creat de declanșarea razboiului in Ucraina pe piața cerealelor spera ca prețurile sa creasca in perioada urmatoare. Fermierii romani au trecut practic de la un preț de 1,8 lei/kg, la izbucnirea conflictului din Ucraina, la 0,9 lei/kg, spune…


Ce parere ai despre aceasta stire?