Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Atenționarea Directoratului Național de Securitate Cibernetică: în perioada reducerilor de Black Friday și a sărbătorilor de iarnă, atacatorii își intensifică tentativele de fraudare!

Publicat:

Atenționarea Directoratului Național de : in perioada reducerilor de și a sarbatorilor de iarna, atacatorii iși intensifica tentativele de fraudare! De obicei, in fiecare an, in perioada reducerilor de #BlackFriday și a sarbatorilor de iarna, atacatorii iși intensifica tentativele de fraudare a utilizatorilor, profitand de viteza cu care facem acțiuni in mediul online. Testeaza-ți priceperea in a identifica atacurile de tip #scam aici: https://sigurantaonline.ro Metodele prin care ei incearca sa extraga de la potențialele victime date personale, financiare sau…

Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…  

Sursa articol: universulargesean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tentativele de frauda online cresc in perioada sarbatorilor pascale

07:56, 03.05.2024 - Tentativele de frauda online cresc in perioada sarbatorilor pascale, cand utilizatorii fac mai multe cumparaturi pe internet, iar infractorii cibernetici profita de neatentia acestora – avertizeaza Directoratul National de Securitate Cibernetica. Intr-o postare pe o retea de socializare, institutia…

Atenție la cumparaturile online! Infractorii cibernetici, mai activi in perioada sarbatorilor/ Sfaturile DNSC

00:45, 02.05.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica - DNSC vine, miercuri, cu o atentionare pentru cei care fac cumparaturi online, aratand ca infractorii cibernetici folosesc frecvent zilele de sarbatoare pentru a-si mula scenariile pe noul context, profitand de graba, neatentia si entuziasmul cumparatorilor.

Atenție la apelurile false in care hackerii se prezinta drept angajați ai DNSC

08:30, 20.04.2024 - Directoratul Național de Securitate Cibernetica avertizeaza asupra unei campanii de apeluri false. Atacatorii se prezinta la telefon drept angajați ai DNSC. Potrivit instituției, persoana este contactata de pe un numar de telefon care pare a fi asociat DNSC. In realitate, numarul afișat pe ecranul destinatarului…

Nou avertisment al specialistilor – Continua campania de apeluri in care atacatorii se prezinta la telefon drept angajati ai Directoratului de Securitate Cibernetica / Informatiile, preluatre fara acordul victimei / Astfel de atacuri nu pot fi blocate

19:55, 18.04.2024 - ”Persoana este contactata de pe un numar de telefon care pare a fi asociat DNSC. In realitate, numarul afisat pe ecranul destinatarului nu este numarul real al apelantului. Pentru a atrage potentiale victime in capcana, atacatorii folosesc o tehnica numita SPOOFING, in care atacatorul foloseste tehnologia…

Atentie la un nou mod de inselaciune prin apeluri telefonice: „Spoofingul”!

00:20, 29.03.2024 - Politia Romana atrage atentia asupra unui nou mod de escrocherie prin apeluri telefonice – „Spoofingul”: „Acesta este o forma de inșelaciune, in care atacatorii se folosesc de tehnologia Voice over IP (VoIP) pentru a-și masca numarul real de telefon, facandu-l sa apara ca și cum ar fi un numar legitim…

Directoratul de Securitate Cibernetica avertizeaza asupra unor tentative de frauda comise in numele institutiei / Potentialele victime sunt sunate de un pretins angajat al Directoratului care se ofera sa le ajute sa recupereze sume de bani pierdute

17:55, 21.03.2024 -     ”ALERTA: Campanie de frauda (revictimizare) prin apeluri telefonice realizate prin tehnici de spoofing (mascarea identitatii reale) in care se utilizeaza identitatea Directoratului. Persoana este contactata de pe un numar de telefon care pare a fi asociat DNSC. In realitate, numarul afisat pe ecranul…

Atenție! Atacatorii cibernetici se pot folosi de mesaje care par de la firme de curierat sau shopping online pentru a frauda

00:00, 09.02.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) a transmis un nou avertisment cu privire la fraude cunoscute ca “SMishing”, pe care le pot derula atacatorii cibernetici, folosindu-se de mesaje care par a proveni de la firme de curierat sau de shopping online. ”Mesajele de la curieri…

Tentative de frauda prin mesaje primite pe SMS. Atenție ce link-uri accesați

11:20, 08.02.2024 - „Mesajele de la curieri sau site-uri de online shopping sunt ceva obișnuit și mulți dintre noi le primim frecvent. Atacatorii cibernetici se pot, insa, folosi de aceasta obișnuința a noastra pentru a derula fraude cunoscute ca „SMishing”. Astazi va supunem atenției trei exemple recente raportate de…


Ce parere ai despre aceasta stire?