Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Astăzi în istorie: De la victorii militare la descoperiri revoluționare, 8 noiembrie - o zi plină de semnificații

Publicat:

Astazi, 8 noiembrie, este o zi cu o semnificație deosebita in istoria noastra și a lumii. De-a lungul anilor, aceasta data a marcat evenimente importante, de la victorii militare și descoperiri științifice pana la momente cruciale in politica mondiala. , amintim de finalizarea construcției bisericii cu hramul Sfinții Arhangheli din Razboieni in 1496, un simbol al luptei lui Ștefan cel Mare impotriva otomanilor. Pe plan internațional, 8 noiembrie a fost ziua in care personalitați marcante precum John F. Kennedy sau George H. W. Bush au fost alese președinți ai . De asemenea,…

Citeste articolul mai departe pe unimedia.md…  

Sursa articol: unimedia.md


Stiri pe aceeasi tema

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a gazduit dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”

14:50, 02.04.2024 - Vineri, 29 martie a.c., Departamentul de Științe Umane și Social – Politice al Facultații de Istorie și Geografie, din cadrul Universitații „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a organizat dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”. Evenimentul, moderat de prof. univ. dr. Gheorghe…

Seria NASA: Culisele Inovatiilor, o calatorie plina de descoperiri spatiale si programe speciale despre importanta mediului inconjurator pe National Geographic

12:00, 29.03.2024 - Fascinanta serie "NASA: Culisele Inovatiilor", o calatorie plina de descoperiri spatiale, dar si programe speciale despre importanta mediului inconjurator sunt cateva dintre noutatile lunii aprilie la National Geographic si Wild., potrivit news.ro. NASA: Culisele inovatiilor - serie noua, din 16…

Oraștianul Alexandru Raul Todoran a fost admis la Harvard

10:35, 29.03.2024 - Alexandru Raul Todoran de la Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Oraștie a fost admis sa-și continue studiile la prestigioasa Universitate Harvard din Statele Unite. Alexandru a susținut examenul, cu brio, testul „SAT” (Standardized Achievement Test), care mai este cunoscut și sub denumirea de „Bacalaureatul…

Un complot uitat in istorie: Cum a vrut al-Qaida sa-l ucida pe Bill Clinton / Evenimentele de la Manila au lasat intrebari fara raspuns

01:05, 25.03.2024 - Air Force One, cu presedintele Bill Clinton si prima-doamna Hillary Clinton la bord, se afla, la 23 noiembrie 1996, in apropiere de Manila, cand Secret Service a primit informatii alarmante: un dispozitiv exploziv fusese amplasat pe traseul din capitala filipineza pe unde coloana oficiala de masini…

Marcel Pascali: "Știința trebuie sa devina și ea parte a patrimoniului nostru național"

18:21, 23.03.2024 - In Moldova, sfera creativitații științifice in rindul tinerilor este complet distrusa, iar aceasta este o mare problema care trebuie rezolvata urgent. O astfel de opinie exprimat intr-un interviu pentru Noi.md custodele Muzeului de Istorie a Invațamintului din Moldova, Marcel Pascali. El a menționat…

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Herodian (sec. II-III) - Istoria imparatilor de dupa Marcus, in opt carti

16:51, 09.03.2024 - Herodian s a nascut in Siria romana si a facut parte din ordinul cavalerilor, ocupand ca urmare unele functii de stat. El a scris o "Istorie", in opt carti, in care prezinta evenimentele din intervalul de 58 de ani de la moartea imparatului Marc Aureliu 180 pana la decesul imparatului Maximinus 238…

Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebanuiți, ramași in istorie cu supranume cuminți

06:35, 25.02.2024 - Istoria medievala a romanilor a fost plina de voievozi implicați in relații extraconjugale. Culmea, cei mai patrunși de patima erau și cei la care nu se aștepta nimeni. In comparație cu ei, Ștefan cel Mare, considerat pe nedrept un fustangiu, era un sfant.


Ce parere ai despre aceasta stire?