Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Așezarea dacică interzisă de lângă Sarmizegetusa Regia. Controversele unei descoperiri uimitoare VIDEO

Publicat:

Din anii '50 nu au mai avut loc sapaturi arheologice pe din Hunedoara, apropiat de . Aici au fost descoperite ramașițele unor construcții care starnit controverse.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Soarele de andezit al dacilor, monumentul straniu propus sa fie eliminat din Sarmizegetusa Regia VIDEO

14:56, 10.05.2024 - Soarele de andezit din Sarmizegetusa Regia (Hunedoara) urma sa fie demontat complet in anii '80 din incinta sacra a capitalei dacilor, pentru ca piesele sale, care cantareau aproape 20 de tone, sa fie inlocuite cu replici de piatra.

Marele labirint subteran de langa Castelul Corvinilor. Ce se ascunde sub un deal legendar din Hunedoara VIDEO

06:45, 08.05.2024 - Peste 400.000 de turiști viziteaza anual Castelul Corvinilor din Hunedoara, insa foarte puțini dintre ei urca pe Dealul Sanpetru, pentru a explora locul spectaculos, care pastreaza numeroase vestigii istorice și enigme.

Aurul dacilor, disparut din Sarmizegetusa Regia. Povestea marilor tezaure cu monede de aur Lysimach VIDEO

23:10, 17.04.2024 - Mai puțin de 40 de monede de aur Lysimach au fost recuperate in ultimii ani de autoritațile romane, din marile tezaure furate din Sarmizegetusa Regia (Hunedoara) in anii ’90. Monedele prețioase de aur, vechi de peste doua milenii, au o poveste aparte.

Alerta dupa ce o persoana s-ar fi inecat langa un baraj din vestul tarii. Masurile luate de autoritati

19:35, 14.04.2024 - Autoritatile din judetul Hunedoara sunt in alerta dupa ce a fost semnalata posibila inecare a unei persoane in „Barajul mare”, de la Santamaria Orlea, langa orașul Hațeg. Misiunea de cautare este in desfasurare. „Se intervine cu un echipaj de scafandri și alți 3 subofițeri, de la Deva, dar și cu 2 autospeciale…

Persoana posibil inecata intr-un baraj de langa Hateg, cautata de pompieri. Personalul hidrocentralei din zona, avertizat sa nu creasca apa

19:15, 14.04.2024 - Persoana posibil inecata intr-un baraj de langa Hateg, cautata de pompieri. Personalul hidrocentralei din zona, avertizat sa nu creasca apa. Pompierii din judetul Hunedoara cauta, duminica, o persoana care este posibil sa se fi inecat intr-un baraj...

Galerie Foto | A fost gasita 'camera neagra' la Pompei: Este una dintre cele mai uimitoare descoperiri

13:45, 12.04.2024 - O sala de banchet, plina de fresce bine conservate care infatiseaza personaje inspirate de razboiul troian, a fost dezgropata dintre ruinele de la Pompei, in ceea ce a fost descrisa ca fiind una dintre cele mai uimitoare descoperiri facute vreodata in situl arheologic din sudul Italiei.

Imagini uimitoare cu un mare baraj din Romania. Construcții neștiute, pe fundul lacului din Retezat VIDEO

22:35, 01.04.2024 - Lacul Gura Apelor din Retezat se afla in aceasta perioada la un nivel extrem de redus al apei, iar țarmurile sale ofera o priveliște stranie. In urmatorii ani, amenajarea hidroenergetica din Hunedoara ar putea trece prin transformari ample.

Eugen Neagoe și-a spus oful: „Nu e nimeni langa noi! Și avem pretenții de promovare”

18:40, 07.03.2024 - Joi, 7 martie, la conferința de presa premergatoare meciului de sambata (ora 12), din deplasare, cu FC Corvinul 1921 Hunedoara, Eugen Neagoe, antrenorul echipei FC Argeș, a motivat meciul slab ale elevilor sai din etapa trecuta, cu Progresul Spartac, prin aceea ca nu exista o baza de pregatire adecvata…


Ce parere ai despre aceasta stire?