Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Arheologii au o explicaţie nouă pentru cum a murit faraonul Tutankhamon

Publicat:

Desi a murit in urma cu mai bine de 3.300 de ani, misterele care inconjoara mumia faraonului adolescent Tutankhamon au starnit imaginatia multor cercetatori, dar si pe cea a opiniei publice. Noi dovezi cu privire la momentul mortii si mai ales la ceea ce s-a intamplat dupa aceea au fost adunate de o echipa de cercetatori britanici, iar rezultatele au fost de-a dreptul socante, noteaza „Stiinta si Tehnica“.

Totul a plecat de la o insemnare a lui , arheologul care a descoperit mormantul intact al lui Tutankhamon in anul 1922, o insemnare pe care nu multi au luat-o in seama.…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Folie biodgradabila din sange de animale, brevetata la Universitatea 'Dunarea de Jos' din Galați

14:20, 15.03.2024 - Folie biodgradabila din sange de animale a fost brevetata la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați. Este vorba despre o noutate mondiala ce permite realizarea de ambalaje diverse in industria alimentara. Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați anunța ca a brevetat „Procedeul de obținere a unei…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Painea cu gust de friptura, invenția unor profesori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați

08:35, 12.03.2024 - Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați a primit brevet de invenție din partea OSIM pentru o inovație in domeniul alimentar: painea proteica. Aceasta inovație, dezvoltata de un grup de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, se bazeaza pe utilizarea unui concentrat proteic…

Oamenii de știința incearca sa rezolve misterul unui obiect roman antic 

07:20, 13.02.2024 - Oamenii de știința inca se lupta cu misterul dodecaedrelor romane, incercind sa le deslușeasca scopul. Arheologii amatori au gasit in apropierea satului Norton Disney (Lincolnshire, Marea Britanie) un obiect ciudat, care este format din 75% cupru, 7% - staniu și 18% - plumb. Acest lucru a fost raportat…

A murit Constantin Cocerhan, eminent profesor de geografie sucevean

00:01, 08.02.2024 - Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava se afla in doliu. Miercuri, 7 februarie, s-a stins din viața la doar 64 de ani reputatul profesor de geografie Constantin Cocerhan. Fost inspector școlar Constantin Cocerhan a absolvit Universitatea din București, Facultatea de Geologie și Geografie, specializarea…


Ce parere ai despre aceasta stire?