Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ANALIZĂ. Deponenţii străini preferă băncile din România

Publicat:

Castigul indirect al Romaniei din afluxul de deponenti veniti din strainatate tine de intarirea monedei nationale, in contextul in care strainii cei mai curajosi isi convertesc banii in lei pentru a beneficia de rate ale dobanzilor si mai atractive.

Sistemul bancar din Romania este stabil și suntem o țara ce inspira incredere și predictibilitate. Dovezile cele mai puternice in acest sens vin din partea Executivului si a BNR care au luat acele masuri ce au dus la revirimentul economic al Romaniei si care au adoptat politici macroeconomice ce au fost utile mediului bancar.

Asa se…

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

Nicolae Ciuca a dezvaluit motivele pentru care nu va intreprinde acțiuni populiste pe parcursul campaniei electorale

21:26, 21.05.2024 - „In aceste zile, cand calatoresc prin țara, primesc deseori intrebari legate de posibile acțiuni populiste ale unor politicieni in perioada electorala. Ințeleg aceste ingrijorari.Politicienii din Romania și-au facut un obicei din a caștiga voturi risipind iresponsabil bugetul in campanie cu idei nesabuite…

Pilonul II de pensii. Trei situații cand primim banii

12:16, 21.05.2024 - Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania a venit cu precizari ”ca urmare a vehicularii in spațiul public a unor interpretari eronate a legislației și a unor informații inexacte despre situațiile in care participanții la Pilonul II de pensii private obligatorii pot obține banii acumulați…

Romanii platesc cele mai mari dobanzi la credite din Uniunea Europeana. Care sunt motivele

19:10, 26.04.2024 - Romanii se confrunta cu cele mai ridicate rate de dobanda la credite din intreaga Uniune Europeana, in ciuda faptului ca salariile in țara sunt printre cele mai mici. Dobanzile practicate la noi sunt de pana la patru ori mai mari decat in alte state europene. „Avem cea mai mare inflație din Uniunea…

Bancile din Romania dispar intr-un mod alarmant: Ce se intampla, de fapt, cu sistemul bancar

20:50, 24.04.2024 - Sistemul bancar din Romania a cunoscut o consolidare semnificativa in ultimii ani, iar acest proces se anticipeaza sa continue și in viitor, avand in vedere cerințele tot mai mari de capital, costurile de operare in creștere și necesitatea adaptarii la schimbarile tehnologice și tendințele pieței.

Profituri-record pentru sistemul bancar din Romania. ANALIZA

20:15, 15.03.2024 - Anul 2023 și inceputul anului 2024 au reprezentat pentru intreg sectorul bancar din Romania o perioada plina de oportunitați, in care bancile au reușit sa iși consolideze poziția financiara și cota de piața, potrivit unei analize publicate vineri de brokerul de investiții Tradeville. ”Inflația și dobanzile…

Guvernul a adoptat ordonanța pentru reorganizarea ANAF

07:35, 15.03.2024 - Se reorganizeaza ANAF. Guvernul a aprobat joi, prin ordonanta de urgenta, unele masuri pentru consolidarea capacitatii institutionale a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, reorganizarea activitatii acesteia, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, transmite Agerpres.…

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar: Pana la jumatatea lunii martie, bancile au acceptat 175 cereri de negociere din 420 cereri adresate bancilor. In 98% dintre negocierile purtate in acest an, partile s-au impacat

17:55, 14.03.2024 - ”Ziua mondiala a drepturilor consumatorilor („World Consumer Rights Day”) este marcata in fiecare an pe data de 15 martie. Aceasta zi promoveaza drepturile si nevoile consumatorilor din toata lumea. De la inceputul anului, peste 650 de consumatori de servicii si produse financiare din Romania au invocat…

Sistemul bancar din UE, acaparat de americani

17:00, 11.03.2024 - Comitetul Economic și Social European atrage atenția ca 4 instituții financiare din SUA au ajuns sa dețina aproape 60% din sectorul bancar din UE. Riscul cel mai mare este ca bancile straine sa iși sisteze activitațile europene in cazul unor tulburari ale pieței și, prin urmare, sa amenințe accesul…


Ce parere ai despre aceasta stire?