Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Amplă expoziţie dedicată Centenarului - din noiembrie, la MNIR

Publicat:

Rezolutia Marii Adunari Nationale de la , drapele purtate de delegatii, stiloul lui , pana de aur pe care a folosit-o vor putea fi regasite in cadrul unei ample expozitii dedicate , care se va deschide in jurul datei de 25 noiembrie in holul central al de Istorie a Romaniei (MNIR). "Este o expozitie importanta, care va avea un discurs interesant, reunind, practic, exponate legate de evenimentele propriu-zise din Basarabia, Bucovina si Transilvania. Cei care vor veni la muzeu vor gasi aici Rezolutia Marii Adunari Nationale…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expoziție dedicata Regelui Carol al II-lea organizata de muzeograful Cristina Slavic la Școala Gimnaziala din Mitocu Dragomirnei

18:40, 23.04.2024 - Școala Gimnaziala din Mitocu Dragomirnei gazduiește din 17 aprilie 2024 pana la sfarșitul lunii iunie 2024 o expoziție dedicata Regelui Carol al II-lea. Expoziția itineranta organizata de catre muzeograful Cristina Slavic, din cadrul Serviciului Istorie al Muzeului Național al Bucovinei, cuprinde aspecte…

Saptamana Haferland, intre 8 si 11 august - Bal sasesc la Crit, expozitie de dangale la Viscri, vizita la Cetatea fortificata Saschiz restaurata

17:15, 17.04.2024 - Saptamana Haferland, editia a XI-a, eveniment dedicat promovarii culturii si traditiilor sasilor din Transilvania, are loc anul acesta intre 8 si 11 august. Tara Ovazului, tinut cuprins intre Brasov, Sibiu si Sighisoara, are drept tema "Istorie, traditie si cultura, ieri si azi in Haferland", au anuntat,…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Haina il face pe om. Șase secole de istorie vestimentara", catalog de expozitie

21:30, 14.04.2024 - "Haina il face pe om. Sase secole de istorie vestimentara, catalog de expozitie, bilingv romana engleza, editia a III a revizuita si adaugita, 159 de pagini, 2021 al Muzeului National de Istorie a Romaniei. Catalogul, ajuns la editia a III a revizuita si adaugita, contine o noua grafica si mai multe…

Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei", catalog de colectie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

15:15, 11.04.2024 - "Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei, catalog de colectie la Muzeul National de Istorie a Romaniei catalog de colectie, 354 de pagini, 2023. "Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei, este un catalog de colectie al Muzeului National…

Evenimentele lunii la ARCUB - Hanul Gabroveni: Cea mai ampla expozitie din Romania dedicata lui Salvador Dali

10:40, 03.04.2024 - Cea mai ampla expozitie din Romania dedicata lui Salvador Dali, programe de training destinate creatorilor si profesionistilor din domeniul cultural, spectacole de teatru ce abordeaza diferite teme sociale actuale si concerte dedicate iubitorilor de jazz sunt cateva dintre evenimentele lunii aprilie…

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

Ziua pașaportului romanesc: Expoziție dedicata la Muzeul National de Istorie

14:55, 19.03.2024 - In fiecare an, la data de 19 martie, Romania sarbatorește Ziua Pașaportului Romanesc, in amintirea apariției primei legi moderne privind pașapoartele. Aceasta lege, cunoscuta sub numele de "Legea asupra pașapoartelor", a fost promulgata de regele Carol I, prin Inaltul Decret Regal nr. 1758, in anul…

LECȚIA DE ISTORIE prezentata de profesorul Viorel Guțu – 28 februarie: Execuția lui Horea și Cloșca

16:15, 28.02.2024 - La data de 28 februarie 1785, Horea și Cloșca, conducatorii rascoalei țaranești din Transilvania din anul 1784, au fost executați prin tragere pe roata la Alba Iulia. Cel de-al treilea conducator al marii revolte țaranești și anume Crișan, știind ce avea sa urmeze și nedorind sa fie batjocorit, se spanzurase…


Ce parere ai despre aceasta stire?