Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alzheimer, demență. Litiul din apa potabilă, responsabil. Studiu

Publicat:

Litiul, utilizat de ani in șir in producția medicamentelor administrate pentru tratarea depresiei și a tulburarii bipolare este un element chimic prezent in mod natural in apa potabila din Danemarca, insa nivelurile variaza in funcție de locație.

Echipa de cercetatori a comparat cantitatea de litiu estimata in apa potabila din 275 de orașe cu ratele demenței, inclusiv a bolii Alzheimer, din respectivele zone.

Locuitorii care fusesera diagnosticați cu demența intre anii 1995 și 2013 consumau niveluri mai mici de litiu in comparație cu persoanele care aveau un nivel mai mare al…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

FOTO ȘTIREA TA: Invazie de gandaci in podul unui bloc din Alba Iulia. Locatarii cladirii, disperați: ”Nu facem fața”

18:05, 20.04.2024 - FOTO ȘTIREA TA: Invazie de gandaci in podul unui bloc din Alba Iulia. Locatarii cladirii, disperați: ”Nu facem fața” Locuitorii unui bloc din Alba Iulia se confrunta cu o invazie de gandaci care au ocupat podul imobilului. Oamenii spun ca au incercat sa scape de ei cu ajutorul unor soluții, dar este…

Zboruri catre „nicaieri”, la mare cautare

10:51, 19.02.2024 - Zborurile catre „nicaieri” sunt din ce in ce mai cautate in intreaga lume. Oamenii se declara incantați de aceasta experiența. Recent, Scandinavian Airlines a anunțat membrii programului sau de loialitate EuroBonus pot sa iși rezerve o calatorie catre o „destinație necunoscuta”, scrie CNBC . Nu este…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

22:36, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

09:45, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

12:00, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…

Atenție! Scobitul in nas crește riscul de a dezvolta principala forma de demența din lume

23:10, 08.02.2024 - Un studiu recent a identificat o posibila legatura intre scobitul in nas și riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, principala forma de demența din lume.Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Griffith (Australia) a observat ca infecția cu Chlamydia pneumoniae in nervul olfactiv poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?