Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alimentul zilei: Conopida - calorii si valori nutritionale

Publicat:

Conopida reprezinta o sursa buna pntru a asimila vitamine si minerale necesare corpului. Iata cate calorii contine si ce valori nutritionale are. O portie de 100 de grame de conopida contine 25 de calorii, 4,9 g de carbohidrati (4% din doza zilnica recomandata), 1,92 g proteine (4% DZR), 0,28 g grasimi (1% DZR) si 2 g fibre alimentare (5% DZR).Vitamine:- Vitamina B9 (Folati): 57 mcg (14% DZR)- Vitamina B3 (Niacina): 0,507 mg (3% DZR)- Vitamina B5 (Acidul pantotenic): 0,667 mg (13% DZR)- Vitamina B6 (Piridoxina): 0,184 mg (14% DZR)- Vitamina B1 (Tiamina): 0,050 mg (4% DZR)- Vitamina C: 48,2 mg…

Citeste articolul mai departe pe 7est.ro…  

Sursa articol: 7est.ro


Stiri pe aceeasi tema

Bicarbonatul de potasiu, alt produs alimentar minune dupa bicarbonatul de sodiu, convertit de gradinari pentru legume bio

02:35, 20.05.2024 - LEACURI INEDITE… Vremea Noua v-a prezentat efectele bicarbonatului de sodiu in gradina și cum acesta protejeaza și potențeaza plantele de roșii ardei, vinete, dovlecei sau castraveți. Un alt produs alimentar, bicarbonatul de potasiu face minuni in gradini. Un gradinar iscusit a devenit viral pe rețelele…

De ce trebuie sa fertilizam culturile noastre cu ingrașaminte tip NPK: Azot, Fosfor și Potasiu

13:35, 27.04.2024 - De ce trebuie sa fertilizam culturile noastre cu ingrașaminte tip NPK: Azot, Fosfor și Potasiu. Ingrașamintele NPK (azot, fosfor și potasiu) sunt esențiale in agricultura, reprezentand un trio vital pentru creșterea sanatoasa și abundenta a plantelor. Aceste elemente nutriționale esențiale joaca roluri…

Ce este apa de cocos. Beneficii si riscuri

10:05, 13.04.2024 - Apa de cocos poate fi consumata ca atare, imediat cum desfaci o nuca de cocos proaspata, și poate furniza organismului substanțe nutritive esențiale pentru o dezvoltare optima. Descopera ce beneficii are consumul de apa de cocos, dar și care sunt riscurile consumului in exces.Confundata de multe ori…

Academia Romana: Romania detine resurse si rezerve minerale si energetice considerabile, care trebuie valorificate

23:40, 12.04.2024 - Academia Romana afirma ca tara noastra detine resurse si rezerve minerale si energetice considerabile, divers si relativ uniform distribuite in teritoriu, subliniind necesitatea valorificarii acestora prin reactivarea industriei extractive si de prelucrare prin punerea in practica a unui Program national…

Semințele de in, importante beneficii pentru sanatate

17:10, 12.04.2024 - Semințele de in, cu aroma sa blanda, de nuca și consistența crocanta, sunt un ingredient versatil care poate imbunatați gustul și textura aproape oricarei rețete. O porție de semințe de in furnizeaza proteine, fibre și acizi grași omega-3. Consumul poate contribui la scaderea riscului de apariție a…

Planta pe care sa o sa dai gainilor sa o manance daca iți dorești ca producția de oua sa fie dublata. Are o mulțime de vitamine și minerale

20:10, 18.03.2024 - Hranirea gainilor cu o dieta echilibrata este piatra de temelie pentru a asigura o aprovizionare constanta cu oua pe tot parcursul anului. Secretul consta in a ințelege cu ce sa le hraniți pentru a le menține sanatatea și capacitatea de a depune oua, in special dupa primul an de viața.

Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afecțiuni

07:16, 05.03.2024 - “Spanacul se consuma ca aliment de baza pentru diferite mancaruri, precum supe, supe-creme, mancarica de spanac, salata de spanac, tarte cu spanac, si lista poate continua. Aveti grija insa! Daca in timpul prepararii spanacul isi schimba culoarea, daca in loc de verde devine un verde-galbui, atunci…

Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afecțiuni

13:55, 04.03.2024 - “Spanacul se consuma ca aliment de baza pentru diferite mancaruri, precum supe, supe-creme, mancarica de spanac, salata de spanac, tarte cu spanac, si lista poate continua. Aveti grija insa! Daca in timpul prepararii spanacul isi schimba culoarea, daca in loc de verde devine un verde-galbui, atunci…


Ce parere ai despre aceasta stire?