Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ali Asadov: Proiectul de cablu electric în Marea Neagră va contribui la consolidarea securității energetice a țărilor europene

Publicat:

Proiectul de montare a unui cablu electric pe fundul va juca un rol important in asigurarea securitații energetice a multor țari europene, a declarat premierul azer la Forumul Internațional al de la Tbilisi. Asadov a reamintit ca proiectul de cablu electric in , prin care Azerbaidjanul va furniza energie electrica Europei, a fost semnat de liderii Azerbaidjanului, Georgiei, Romaniei și Ungariei in 2022. “Astazi, construim un “pod de energie verde” catre Europa. Bulgaria și-a exprimat deja interesul de a participa la acest proiect. Speram ca proiectul…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Viktor Orban spune ca Ungaria iși va crește din nou cheltuielile militare pe fondul razboiului din Ucraina

12:35, 03.05.2024 - Ungaria va fi nevoita sa-si creasca cheltuielile militare si in anul urmator daca razboiul din Ucraina se prelungeste, ceea ce presupune reducerea fondurilor in alte sectoare, a declarat vineri, la postul public de radio, premierul Viktor Orban, transmite Reuters, potrivit Agerpres.Razboiul la scara…

Prinde contur proiectul energetic uriaș, la care participa și Romania: Coridorul Vertical va schimba situația in Europa

14:56, 02.05.2024 - Trei fuziuni, in frunte cu companii bulgare, au depus oferte privind comanda de aproape 600 de milioane de leva fara TVA pentru construcția tronsonului bulgar al Coridorului Vertical pentru transport de gaze lichefiate din Grecia prin Bulgaria și Romania catre Ungaria și Slovacia și pana in Moldova…

OMV Petrom renunța la investiția din Marea Neagra georgiana

09:15, 30.04.2024 - OMV Petrom a anunțat ca se retrage din proiectul offshore din Georgia, unde deținea un perimetru de explorare, dar unde inca nu incepuse forajul. In raportul cu rezultatele financiare, compania menționeaza ca „Perimetrul II de Explorare Offshore din Georgia: s-a decis retragerea din aceasta țara”. Cu…

Turcia și Romania dau o lovitura de proporții in Europa: proiectul gigant care deja se construiește in țara noastra

09:56, 29.04.2024 - Compania turceasca Kalyon Holding a asezat pe pozitii prima bucata de teava din conducta Marea Neagra - Podisor, care va asigura securitatea energetica a Europei. Conducta cu o lungime de 308 kilometri va fi finalizata in 2025, iar gazele care vor trece prin Romania vor ajuta Europa sa reduca dependența…

Bușoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagra, Romania contribuie la securitatea energetica a Europei și competitivitatea industriei europene

12:06, 04.04.2024 - Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra reprezinta o baza importanta pentru securitatea aprovizionarii cu energie in regiune. Prin valorificarea resurselor de gaz natural din Marea Neagra, Europa face pași importanți in reducerea dependenței de importurile de energie și in asigurarea independenței…

Romania și Azerbaidjan revitalizeaza un proiect energetic abandonat de ani de zile

18:40, 02.04.2024 - Romania dorește sa investeasca intr-un terminal de regazeificare in Portul Constanța in cadrul unui proiect care reinventeaza celebrul AGRI, mort in faza de proiect in urma cu cațiva ani. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja , a efectuat in aceste zile o vizita in Azerbaidjan unde a avut o serie de…

Nemzeti Bajnoksag I și Superliga. Nicio legatura cu Champions League

17:20, 21.02.2024 - Clivajul dintre fotbalul privit și cel privilegiat a depașit de mult nivelul de avarie. Evoluția spectaculoasa a veniturilor generate de cluburile mari este deosebit de elocventa. Intr-o singura zi a optimilor din Champions League, patru giganți europeni arunca in teren peste 4 miliarde de euro. In…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?