Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Album foto și expoziție cu istoria celor optsprezece orgi din Timișoara

Publicat:

a Muzeului Național de Arta din Timișoara a fost gazda expoziției foto și a lansarii albumului „Orgile Cetații”, produs de Asociația Culturala Timorgelfest și tiparit de Editura Universitații de Vest din Timișoara, la inceputul acestei saptamani. Prima ediție a proiectului Orgile Cetații din Timișoara a adus in orașul nostru o serie de evenimente […] foto și expoziție cu istoria celor optsprezece orgi din Timișoara a aparut prima oara pe PRESSALERT.ro .

Citeste articolul mai departe pe pressalert.ro…  

Sursa articol: pressalert.ro


Stiri pe aceeasi tema

Noaptea Muzeelor, sub semnul intrebarii la Timișoara

09:05, 25.04.2024 - In 18 mai, la nivel național ar trebui sa se desfașoare o noua ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor, insa din cauza salariaților nemulțumiți, manifestarea risca sa nu aiba loc in mai multe edificii culturale. Printre acestea se numara Muzeul Național de Arta și Muzeului Național al Banatului din…

Balul Mocioni, in Sala Baroca a Muzeului de Arta din Timișoara

15:50, 24.04.2024 - Cu prilejul finalizarii prestigiosului proiect „Revigorarea, redefinirea și restaurarea Conacului Mocioni din Foeni, Județul Timiș”, asociația Miltonia și Consiliul Județean Timiș organizeaza vineri, de la ora 16:00, in Sala Baroca a muzeului de arta timișorean, un eveniment fastuos, intitulat Ziua…

O noua ediție a Salonului de Carte Bookfest, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara

13:00, 15.03.2024 - Cea de-a XI-a ediție a Salonului de Carte Bookfest, cel mai important eveniment de promovare a carții organizat de Asociația Editorilor din Romania, la care vor participa in jur de 40 de edituri, printre care Editura Academiei Romane, Grupul Editorial Art, ALL, Brumar, Cartex, Corint, Curtea Veche Publishing,…

12 Martie. Ziua in care a fost citita public „Proclamația de la Timișoara”

10:05, 12.03.2024 - Oare ce ar fi fost daca? Istoria contrafactuala, uneori denumita istorie virtuala, nu este „punctul meu forte” insa nu-mi pot suprima intrebarea – Ce s-ar fi intamplat daca „Proclamația de la Timișoara” ar fi devenit fapta? Nu o trecem la „contrafapte” ci doar o sa readuc aminte unele amanunte ce s-au…

Prima decizie in cazul organizarii Festivalului Luminii. CNSC da dreptate firmei contestatare, Muzeul pregatește o noua contestație

13:55, 16.02.2024 - Timișoara a ramas, la finalul anului trecut, fara cea de a doua ediție a Festivalului Luminii și a unui spectacol de revelion, care erau programate in organizarea Muzeului Național al Banatului. Firma care a pierdut licitația pentru desemnarea organizatorului evenimentului a contestat rezultatul, la…

Rectorul UVT, despre expoziția Constantin Brancuși de la Muzeul Național de Arta din Timișoara: “Muzeul nu era pregatit”

14:55, 03.02.2024 - La incheierea cu succes a expoziției Constantin Brancuși și dupa un an plin de realizari remarcabile, Universitatea de Vest din Timișoara iși exprima recunoștința și aprecierea pentru contribuția semnificativa a lui Filip Petcu. In calitate de director al Muzeului Național de Arta al Timișoarei și cadru…

Povestea orfelinatului din Timișoara transformat in sediu de facultate

12:26, 03.02.2024 - Clieșul pe sticla ilustrand orfelinatul Gisella din Timișoara, ce dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a intrat in colecția Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului in 2006, prin transfer de la Secția de Etnografie a Muzeului Banatului. Acesta este exponatul lunii februarie.

Brancuși pe moneda BNR

08:01, 01.02.2024 - Banca Naționala a Romaniei (BNR) a lansat in circuitul numismatic o moneda den argint cu tema „Constantin Brancuși – Surse romanești și perspective universale”. Moneda are valoarea nominala 10 lei, un diametru de 37 mm și o greutate de 31,103 g. Aversul monedei prezinta o parte din cladirea Muzeului…


Ce parere ai despre aceasta stire?