Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ai de recuperat TVA din alt stat UE? Vezi pana cand poti sa depui cererea de rambursare

Publicat:

Firmele romanesti care au achizitionat bunuri/servicii sau au efectuat importuri in alte state membre ale , pentru care au achitat TVA in statele respective, pot recupera taxa in anumite conditii.

Pentru taxa achitata in 2018, termenul de depunere a cererii pentru solicitarea rambursarii TVA este 30 septembrie 2019.

Demersul poate parea solicitant si recomandam o evaluare a sumelor implicate pentru a decide oportunitatea de a cere restituirea taxei.

Cine poate solicita recuperarea TVA si in ce conditii?

Procedura rambursarii TVA achitata in…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comisia publica bilanțuri aprofundate pentru șase state membre, inclusiv Romania

07:05, 26.03.2024 - Comisia publica bilanțuri aprofundate pentru șase state membre, in vederea evaluarii dezechilibrelor macroeconomice in contextul semestrului european. Comisia a publicat ieri, șase bilanțuri aprofundate, pentru Romania, Cipru, Țarile de Jos, Slovacia, Spania și Suedia.  Raportul privind mecanismul de…

Catalin Predoiu, despre aderarea Romaniei la Schengen: Nu este deloc corect sa continuam sa avem doar o integrare parțiala

07:16, 05.03.2024 -  MInistrul Internelor a precizat ca o discutie pe agenda Consiliului Justitie si Afaceri Interne va viza migratia.”Migratia este o alta problema serioasa care ameninta stabilitatea Uniunii Europene si a statelor membre. In Romania, am luat masuri foarte serioase pentru combaterea migratiei ilegale.…

Catalin Predoiu, despre aderarea Romaniei la Schengen: Nu este deloc corect sa continuam sa avem doar o integrare parțiala

14:10, 04.03.2024 -  MInistrul Internelor a precizat ca o discutie pe agenda Consiliului Justitie si Afaceri Interne va viza migratia.”Migratia este o alta problema serioasa care ameninta stabilitatea Uniunii Europene si a statelor membre. In Romania, am luat masuri foarte serioase pentru combaterea migratiei ilegale.…

Comisia Europeana a solicitat statelor membre sa renunțe la ora de vara. Ce a decis Romania

04:40, 04.03.2024 - In Romania, trecerea la ora de vara pentru anul 2024 se va efectua conform tradiției in ultima duminica a lunii martie, ceea ce implica ajustarea ceasurilor cu o ora inainte, de la 3:00 la 4:00 dimineața. In ciuda solicitarilor Comisiei Europene adresate statelor membre de a elimina practica schimbarii…

Țarile din Uniunea Europeana vor recunoaște diplomele romanești de asistent medical generalist, obținute inainte de aderare

09:05, 15.02.2024 - Țarile din Uniunea Europeana vor recunoaște diplomele romanești de asistent medical generalist, obținute inainte de aderare Statele membre ale Uniunii Europene vor recunoaște diplomele romanești de asistent medical generalist, obținute inainte de aderarea Romaniei la UE. Ministerul Educației a anunțat…

Vești uriașe pentru acești angajați! Statele UE vor recunoaște diplomele romanești obtinute inainte de aderare

17:35, 14.02.2024 - Statele din Uniunea Europeana vor recunoaste "automat" diplomele romanesti de asistent medical generalist obtinute inainte de aderarea Romaniei la UE pentru cei care au urmat programul de revalorizare organizat in scopul alinierii la criteriile minime de formare prevazute de Comisia Europeana, a informat,…

Victorie pentru Romania: Diplomele de asistent medical obținute inainte de aderare, recunoscute automat in UE

17:16, 14.02.2024 - "La 12 februarie, s-a publicat, in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Directiva (UE) 2024/505 a Parlamentului European si a Consiliului din 7 februarie 2024 de modificare a Directivei 2005/36/CE in ceea ce priveste recunoasterea calificarilor profesionale ale asistentilor medicali generalisti formati…

Ce este Directiva micului-dejun – noua reglementare a Uniunii Europene. Statele membre, obligate sa-și hraneasca cetațenii sanatos

07:00, 07.02.2024 - Noi standarde de comercializare pentru produse asociate cu prima masa a zilei, adica pentru miere, gem și sucuri de fructe, au fost revizuite de oficialitațile Uniunii Europene. Astfel, sucurile de fructe și gemurile vor trebui sa aiba mai mult fruct, iar mierea sa fie corect etichetata.


Ce parere ai despre aceasta stire?