Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

AGENDA BICENTENARULUI MUZEULUI BRUKENTHAL: O CĂLĂTORIE PRIN ISTORIE ȘI ARTĂ, O SĂRBĂTOARE PE MĂSURA PERSONALITĂȚII BARONULUI...

Publicat:

sarbatorește implinirea a 200 ani de activitate publica. Bicentenarul prilejuiește momentul recunoașterii importanței sale ca primul muzeu deschis pe teritoriul Romaniei. Privind in urma la anul inaugurarii 1817, la dificultațile intampinate și depașite de-a lungul timpului, putem afla o corecta reprezentare a prezentului. Reprezentanții emblematicei instituții marturisesc: „Scopul nostru astazi este sa coordonam o agenda culturala festiva cu durata de un an in care sa fie cuprinse proiectele și activitațile muzeului alaturi de evenimente organizate de parteneri locali sau naționali.…

Citeste articolul mai departe pe sibiunews.net…  

Sursa articol: sibiunews.net


Stiri pe aceeasi tema

Marcel Pascali: "Are loc dezindustrializarea nu doar a țarii noastre, ci și a creierelor noastre"

11:06, 20.03.2024 - In Republica Moldova, problema invațamintului științific este una foarte grava. Ea trebuie rezolvata prin dezvoltarea creativitații tehnice la copii pentru a preveni dezindustrializarea creierelor noastre și dezintelectualizarea țarii. O astfel de opinie a exprimat intr-un interviu pentru Noi.md custodele…

Muzeul de Arta Populara Constanta: Zilele Babei Dochia. Istorie, semnificatii si obiceiuri

13:00, 01.03.2024 - Luna martie, numita in popor Martisor, incepe cu Baba Dochia, unul dintre personajele de seama ale panteonului romanesc, a carei sarbatoare se suprapune peste praznicul crestin al Cuvioasei Mucenite Evdochia. Luna martie, numita in popor Martisor, incepe cu Baba Dochia, unul dintre personajele de seama…

O calatorie prin istorie: De la deschiderea muzeului Brukenthal, la victoria comuniștilor in Moldova

09:05, 25.02.2024 - Pe 25 februarie au avut loc momente cruciale, care au modelat lumea culturala, politica și sociala. De la inaugurarea unor instituții de cultura care pastreaza patrimoniul comun, pana la schimbari politice care au reconfigurat harta puterii și discursuri care au zguduit temeliile ideologice, aceasta…

Muzeul de Istorie din Siret va fi finalizat luna viitoare, dar va fi deschis publicului abia ...

17:05, 22.02.2024 - Reabilitarea și modernizarea Muzeului de Istorie din Siret se apropie de final, cea mai mare parte a echipamentelor a fost livrata și, spre sfarșitul lunii martie, se va putea face recepția finala, a declarat joi administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc. Aceasta a efectuat o ...

Astazi in istorie: De la privilegii comerciale medievale la aterizarea pe Marte, o calatorie prin evenimentele care au modelat lumea

09:05, 18.02.2024 - Pe 18 februarie, ecoul timpului resuna puternic prin istorie, marcand pagini semnificative in evoluția societații umane. In aceasta zi, s-au impletit momente cruciale care au modelat deopotriva lumea politica, progresul tehnologic și cultura, deschizand noi orizonturi in comunicare și explorare. Intr-o…

ONU refuza sa participe la evacuarea forțata din orașul Rafah

18:50, 13.02.2024 - Reprezentanții ONU au anunțat ca nu vor participa la evacuarea forțata a civililor din orașul Rafah. Masura ar putea fi impusa de autoritațile din Israel. In ultimele zile, luptele s-au concentrat in jurul orașului din sudul Fașiei Gaza. Biroul umanitar al ONU (OCHA) a anunțat ca nu va coopera cu…

Astazi in istorie: De la caderea Bagdadului la recunoașterea Transilvaniei, 10 februarie - o calatorie prin momentele definitorii

10:00, 10.02.2024 - 10 februarie, o zi incrustata in cronica vremurilor, marcheaza momente pivotale in istoria culturala și politica a spațiului romanesc. De la schimbari de paradigme in relațiile internaționale la nașterea dramaturgiei naționale, aceasta data a fost martora unor evenimente care au modelat destinul națiunilor…

Astazi in istorie: De la caderea Bagdadului la recunoașterea Transilvaniei, o calatorie prin momentele definitorii ale 10 februarie

09:05, 10.02.2024 - 10 februarie, o zi incrustata in cronica vremurilor, marcheaza momente pivotale in istoria culturala și politica a spațiului romanesc. De la schimbari de paradigme in relațiile internaționale la nașterea dramaturgiei naționale, aceasta data a fost martora unor evenimente care au modelat destinul națiunilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?