Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Aceeași întrebare de ani de zile: unde dispar medicamentele pentru bolile noastre și de ce? Vinovatul de serviciu este exportul paralel

Publicat:

Ce poate fi mai folositor unui ministru al Sanatații in pregatirea unei campanii electorale decat o masura venita peste noapte, care prin vizibilitate și urgența sa, nu putea fi decat credibila pentru pacienții romani cu cancer, aparținatorii acestora și restul electoratului? Intr-o Romanie in care cancerul reprezinta a doua cauza de deces, mortalitatea cea mai frecventa ajungand chiar la 46,1% la 100.000 de locuitori pe anumite clase de tumori maligne iar rata de incidența a cancerului fiind dubla fața de rata standardizata de incidența, adica de 426,2 la 100.000 locuitori (sursa: INSP), cum…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rezultate preliminare incurajatoare furnizate de un tratament impotriva maladiei Parkinson

00:30, 08.04.2024 - Un tratament a demonstrat ca incetineste progresia simptomelor motorii ale maladiei Parkinson in cadrul unui studiu clinic realizat pe pacienti aflati intr-un stadiu incipient al bolii, un rezultat descris ca fiind o premiera, desi ramane sa fie confirmat intr-un studiu mai amplu, informeaza AFP, potrivit…

Big Pharma lovește din nou. Medicamentele ieftine dispar de pe piața

17:15, 03.04.2024 - Sute de medicamente ieftine de pe piața UE, inclusiv din Romania, vor avea interdicție la vanzare, dupa o decizie a Agenției Europene a Medicamentului. Motivul ar fi descoperirea unor nereguli la studiile clinice de bioechivalența desfașurate de o companie cu sediul in India, dupa o ancheta ceruta de…

Știința iși pune foarte serios o intrebare: 'Daca tot ce exista in lumea noastra are un suflet și o minte? / Conștiința, doar o iluzie a propriei noastre minți?

06:00, 26.03.2024 - Ce se intampla daca tot ce exista in lumea noastra are un suflet și o minte? Daca fiecare birou, scaun și planta in ghiveci are un flux conștient de ganduri? Aceasta este ideea de baza din spatele panpsihismului, o teorie avansata pentru prima data la sfarșitul secolului al XVI-lea de Francesco Patrizi.…

Medic nutriționist, avertisment despre o intoleranța tot mai agresiva: „A devenit inamicul sanatații noastre!”

07:50, 23.03.2024 - Un cunoscut medic nutriționist din Romania avertizeaza despre „o intoleranța la moda”. Dupa „epidemia” de intoleranțe la gluten și lactoza, histamina a devenit inamicul sanatații noastre, susține dr. Mihaela Bilic

Plamanii, „gardienii” sanatații noastre. Pneumologul Cristian Oancea ne spune cum ii putem proteja

09:05, 20.03.2024 - Plamanii sunt organe vitale care acționeaza ca niște gardieni ai sanatații noastre pe termen lung. Ei sunt adesea expuși unor multipli agenți patogeni și factori de risc care pot afecta negativ funcționarea lor. In acest context, pneumologul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” Timișoara…

ZIUA MONDIALA DE LUPTA IMPOTRIVA OBEZITAȚII – Obezitatea, o problema tot mai des intalnita

08:05, 04.03.2024 - Direcția de Sanatate Publica Maramureș ține sa arate ca obezitatea este o condiție medicala caracterizata prin creșterea greutații corporale pe seama țesutului adipos, definita printr-o valoare a indicelui de masa corporala mai mare sau egal cu 30 kg/m2, cu consecințe importante asupra calitații vieții…

Incidența prin bolile urechii se afla la cote sporite

13:30, 03.03.2024 - In Republica Moldova, incidența totala prin bolile urechii se afla la cote sporite. Potrivit statisticilor oficiale, in 2022, incidența la adulți a constituit 63,8 cazuri la 10 mii de locuitori (2021 – 58,6 cazuri la 10 mii de locuitori). Cei mai afectați sint copiii – 140,7 cazuri la 10 mii locuitori,…

PSIHOLOGUL DE SERVICIU: Vinovația in lumina sanatații mentale – cum știm daca vinovația pe care o simțim este una sanatoasa sau nesanatoasa?

20:10, 26.02.2024 - Vinovația este un sentiment complex, care poate avea un impact semnificativ asupra starii noastre emoționale și a bunastarii noastre mentale. Azi imi propun sa exploram conceptul de vinovație in contextul sanatații mentale, concentrandu-ne in special pe distincția dintre vinovația sanatoasa și cea nesanatoasa.…


Ce parere ai despre aceasta stire?