Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Abordare terapeutică avansată pentru pacienții cu cancer hepatic inoperabil

Publicat:

Din cauza caracterului sau insidios, cancerul hepatic este adesea descoperit intamplator, prin ecografie abdominala ori teste de sange pentru evaluarea funcției hepatice, iar atunci cand pacientul prezinta simptome (balonare, durere abdominala, oboseala inexplicabila, prurit, icter sau ascita), boala se afla deja intr-un stadiu avansat și opțiunile terapeutice pot fi limitate. Cand exista indicație pentru tratament chirurgical, in funcție de severitatea cazului, chirurgul va indeparta tumora și țesutul din jurul acesteia, dar și o parte din organul afectat, chirurgia fiind parte a tratamentului…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Bolnav de cancer cerebral și cu vederea grav afectata, Alin trebuie sa ajunga de doua ori pe an in Turcia. O singura etapa de proceduri și tratamente costa 4.500 de euro

08:05, 16.04.2024 - Acest articol este o acțiune umanitara finanțata și publicata de Fundația Ringier. Toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi gasite pe site-ul www.ajutacopiii.ro.S-a scurs mai bine de un deceniu pe care cancerul care il chinuie i l-a furat din viața. Zece ani de chin și durere, dar și de speranțe…

Bunul simț in medicina

19:35, 09.04.2024 - Atunci cand ești internat intr-un spital, iți pui viața in mainile specialiștilor, , dar și al bunului simț al lor, cadrelor medicale. Șeful sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti de la Spitalul „Maria Sklodowska Curie” din București, Doctorul Catalin Cirstoveanu, ne spune la Dialogurile Puterii ”Da,…

Pacienții asigurați au acces gratuit la ingrijiri medicale și paliative la domiciliu, dar ...

11:05, 25.03.2024 - Calitatea de asigurat medical ofera, conform legii, și accesul gratuit la ingrijiri medicale la domiciliu celor care ajung in situația de a fi nevoiți, din cauza starii de sanatate, sa petreaca minimum 50% din timp imobilizați la pat. Astfel de cazuri pot sa apara dupa fracturi, dupa diferite ...

Cancerul de san este boala oncologica diagnosticata cel mai frecvent la femei. Ce teste sunt importante

11:05, 20.03.2024 - Cancerul de san este boala oncologica diagnosticata cel mai frecvent la femeile din Romania. Stabilirea diagnosticului de boala intr-un stadiu incipient se asociaza cu șanse foarte mari de vindecare, spune dr. Mircea Dediu, medic primar oncolog. Din acest motiv, este foarte important ca femeile sa efectueze…

RECOMANDARI PACIENȚI Paracetamolul nu este recomandat bolnavilor cu hepatita C

11:55, 06.03.2024 - Hepatita C este o afecțiune infecțioasa a ficatului, cauzata de virusul hepatic C, care se transmite prin sange. Pacienții diagnosticați cu hepatita C ar trebui sa respecte o serie de indicații și recomandari facute de medic, pentru a preveni apariția leziunilor la nivelul ficatului. The post RECOMANDARI…

Pacienții ar putea fi nevoiți sa aduca medicamente de acasa, la Spitalul Județean Brașov

08:05, 22.02.2024 - ”Pacienții ar putea fi nevoiți sa aduca medicamente și hrana de acasa” iar intervențiile chirurgicale sa fie amanate, din cauza situației financiare ”dezastruoase” in care se afla Spitalul Clinic Județean de Urgența Brașov. Dar ”cel mai grav risc” pentru pacienții spitalului este afectarea activitații…

Guvernul face un pas inapoi. Impozitarea cu 10% a concediilor medicale, retrasa pentru anumite categorii

15:55, 08.02.2024 - Șeful Guvernului a precizat, la inceputul ședinței, ca va discuta cu ministrul Sanatații, Alexandru Rafila și cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, pentru a rezolva situația concediilor medicale pentru pacienții cu boli grave și femeile insarcinate. Pe de alta parte, Ciolacu a explicat ca decizia de…

Cum se stabilește tratamentul pentru cancerul bronhopulmonar

11:55, 08.02.2024 - Una dintre cele mai agresive forme de cancer, cancerul pulmonar, beneficiaza de un tratament multimodal, in funcție de stadiul bolii. Care este rolul radioterapiei in aceasta maladie ne spune dr. Alin Țarlea, medic primar Radioterapie.


Ce parere ai despre aceasta stire?