Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A început lupta pentru stoparea "apocalipsei insectelor". Primul pas este vaccinarea albinelor

Publicat:

Albinele contribuie la polenizarea a 90% din principalele culturi agricole din lume, insa in ultimii ani, aceste pretioase vietuitoare au fost decimate de "sindromul colapsului coloniilor de albine", o maladie misterioasa. Au fost acuzati acarienii, pesticidele, virusurile si ciupercile, dar si combinatii intre acesti factori.

Potrivit ONU, peste 40% dintre polenizatorii nevertebrati, in special albinele si fluturii, sunt amenintati cu disparitia. Oamenii de stiinta au avertizat ca acest declin vertiginos ar putea sa determine o crestere a preturilor produselor alimentare si un risc…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Inteligența artificiala intra in lupta impotriva cancerului: o noua era in terapia celulara

09:15, 09.05.2024 - Intr-o epoca in care tehnologiile emergente redefinește tratamentele medicale, o descoperire remarcabila ar putea schimba fundamental modul in care abordam cancerul. Cercetatorii de la Centrul Internațional pentru Cancer Ludwig au dezvoltat un instrument bazat pe inteligența artificiala (IA) revoluționar,…

O noua descoperire confirma tot mai mult existența unei creaturi misterioase

06:05, 18.04.2024 - Cercetatorii au facut o descoperire senzaționala, generand controverse ample. Este vorba despre o creatura misterioasa care ar fi trait acum aproximativ 202 milioane de ani, pe vremea dinozaurilor.Oamenii de știința au identificat o ființa cu totul neobișnuita.

Lupta impotriva dementei ar trebui sa inceapa la 40 de ani, sugereaza oamenii de stiinta / Ce se intampla cu creierul la mijlocul vietii

06:01, 15.04.2024 - Lupta impotriva dementei ar trebui sa inceapa la 40 de ani, sugereaza oamenii de stiinta. Intervenind mai devreme pentru a imbunatati sanatatea creierului ne-ar putea ajuta sa ne mentinem ageritatea cerebrala pe masuraa ce imbatranim.

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Descoperire importanta in lupta impotriva cancerului: proteina Cdk9, funcție anticancerigena

17:40, 04.03.2024 - Un studiu recent a identificat o proteina numita Cyclin Dependent Kinase 9 (Cdk9) ca fiind o ținta promițatoare pentru noi tratamente anticancerigene. Cdk9 joaca un rol crucial in repararea ADN-ului deteriorat, o funcție esențiala pentru suprimarea tumori

Japonia pregatește lansarea primului satelit din lemn din lume pentru a lupta impotriva poluarii spațiale

12:00, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume - un satelit minuscul care este facut din lemn, relateaza The Guardian. Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala Internationala (ISS), s-a…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…


Ce parere ai despre aceasta stire?