Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A fost creată STICLA REZISTENTĂ ca OȚELUL. Incredibil: materialele din compoziție sunt combinate... în aer

Publicat:

Craparea si zgarierea ecranelor dispozitivelor noastre mobile, atunci cand primesc lovituri, sunt fenomene foarte frecvente in viata noastra de zi cu zi. Dar acum, un material nou, dezvoltat de o echipa de cercetatori japonezi, poate schimba aceasta situatie.   Activitatea comuna a cercetatorilor de la Universitatea din Tokyo si Japan Synchrotron Radiation Research Institute (JASRY) a avut ca rezultat crearea unui material care, prin natura sa, s-a dovedit a fi mai puternic decat multe metale. De fapt, aplicatiile acestui nou material ultra-rezistent sunt nelimitate: ferestrele locuintelor, ecrane…

Citeste articolul mai departe pe 7est.ro…  

Sursa articol: 7est.ro


Stiri pe aceeasi tema

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

11:15, 13.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Vulturii iși schimba traiectoria de zbor pentru a evita conflictul din Ucraina, spun cercetatorii

10:10, 21.05.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit ca acvilele care au rute de migrație prin Ucraina și-au schimbat traseele de zbor pentru a evita zonele afectate de conflict, scrie  The Guardian . Datele GPS au dezvaluit ca vulturii pestriți mari nu numai ca au facut ocoluri mari dupa inceperea invaziei, dar au și…

vor sa localizeze sursa misterioasa sau sa gaseasca explicații

10:55, 18.05.2024 - Oamenii de știința de la NASA au primit un „semnal” neașteptat din afara galaxiei noastre. Pana in acest moment nu exista multe explicații. „Este o descoperire complet intamplatoare”, a declarat Alexander Kashlinsky, cosmolog la Universitatea din Maryland și la Centrul Goddard Space Flight Center al…

A fost gasit locul morții imparatului Augustus

03:10, 04.05.2024 - Cercetatorii spun ca ruinele unei vile romane descoperite sub ramașițele unei alte vile de linga Muntele Vezuviu ar putea fi locul unde a murit Augustus, primul imparat al Romei. Anterior, se credea ca imparatul a murit in anul 14 d.Hr. in vila familiei sale de linga orașul Nola. Cercetatorii de la…

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Particule de microplastic gasite acolo unde nu ar fi putut fi

01:10, 30.03.2024 - Un studiu recent publicat in revista Science of the Total Environment a dezvaluit prezența microplasticelor in eșantioanele istorice de sol, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la conservarea descoperirilor arheologice. Cercetatorii de la Universitatea din York au descoperit microplastice in…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…


Ce parere ai despre aceasta stire?