Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

6 MOTIVE - Iată de ce e bine să mâncăm curmale

Publicat:

Reduc riscul de cancer la colon Consumul de curmale te ajuta sa ai o digestie buna si, totodata, asigura functionarea optima a intestinului, impiedicand inmultirea bacteriilor daunatoare. Mai multe studii au demonstrat faptul ca cei care consuma frecvent curmale prezinta un risc minor de imbolnavire a colonului, deoarece aceste fructe cresc nivelul bacteriilor bune din organism si opresc cresterea celulelor care duc la cancerul de colon.

Citeste articolul mai departe pe 1md.online…  

Sursa articol: 1md.online


Stiri pe aceeasi tema

3 motive pentru care iți scrașnesc dinții noaptea

15:16, 31.05.2024 - Scrașnitul dinților, sau bruxismul, este o problema des intalnita in societatea moderna. Deși poate parea ceva banal, pe termen lung, aceasta afecțiune dentara poate cauza probleme grave pentru sanatatea dinților și starea generala de bine.Deși cauzele exacte ale acestei activitați musculare anormale…

Daca nu ar trebui sa consumam alimente ultraprocesate, ce ar trebui sa mancam, in schimb? Idei de meniu pentru mic dejun, pranz și cina

17:06, 11.05.2024 - Consumul de alimente ultraprocesate, precum chipsurile sau inghețata, crește riscul de a dezvolta zeci de afecțiuni medicale și de deces, potrivit unei analize care a vizat 10 milioane de persoane.

Nautul: Cinci motive pentru a-l consuma cu regularitate

15:10, 03.05.2024 - Nautul este o excelenta sursa de proteine vegetale, alternativa la cele de origine animala, precum carnea, derivatele sale și peștele. Dar asta nu e tot, transmite revista Grazia. Consumul a cel puțin trei porții de leguminoase pe saptamana reduce riscul de afecțiuni precum diabetul de tip 2 și bolile…

Leacul ascuns in urzici. Afecțiunile care pot fi tratate cu aceste plante

20:45, 22.04.2024 - Urzicile, un remediu sanatosEczemele de piele sunt printre cele mai comune probleme dermatologice, iar urzicile pot fi un remediu eficient in tratarea lor. Consumul de urzici sub forma de mancare sau aplicarea locala a acestora sub forma de crema poate ameliora simptomele eczemelor și poate contribui…

Consumul ridicat de zahar, legat de un risc crescut de depresie

08:11, 12.04.2024 - Depresia este o tulburare mintala comuna, care afecteaza sute de milioane de oameni din intreaga lume, iar oamenii de știința lucreaza de mulți ani pentru a afla mai multe despre factorii care duc la aceasta afecțiune asociata cu risc crescut de suicid. U

Alimentul care te imbatranește inainte de vreme. Trebuie sa renunți la el urgent

16:15, 31.03.2024 - Zaharul duce la o imbatranire mai rapida, similara cu cea determinata de fumat, arata cercetari recente. In afara de faptul ca favorizeaza ingrasarea si aparitia diabetului tip 2, și strica dinții, zaharul ar putea avea si alte efecte nocive: se crede ca ele accelereaza ritmul imbatranirii celulare.Schimbarile…

Nutriționistul Șerban Damian iți spune care sunt alimentele de care sa ne ferim atunci cand ținem post

22:50, 16.03.2024 - Postul Paștelui reprezinta una dintre cele mai importante perioade de post din calendarul liturgic ortodox.  Este o perioada de pregatire spirituala și purificare inainte de sarbatoarea Invierii Domnului. Postul Paștelui incepe in fiecare an in ziua de luni, dureaza 40 de zile și nu inseamna doar abstinența…

CAND SE CONSUMA APA? Consumul de lichide in timpul mesei provoaca retenție de apa in organism

14:20, 06.03.2024 - Consumul de apa in timpul mesei poate incetini digestia. Este mai bine sa bei acest lichid vital inainte de masa, intrucat protejeaza pereții stomacali și te ajuta sa te simți mai satul, prevenind astfel mancatul in exces. The post CAND SE CONSUMA APA? Consumul de lichide in timpul mesei provoaca retenție…


Ce parere ai despre aceasta stire?