Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

5 avantaje ale energiei geotermale

Publicat:

Energia geotermala (geo – pamant și therme – caldura) este o sursa de energie regenerabila, care utilizeaza energia stocata in straturile de suprafața ale Pamantului, caldura datorata razelor soarelui. Inovațiile tehnologice au permis o mai buna valorificare a resurselor naturale, astfel incat energia geotermala a devenit din ce in ce mai utilizata. Prin utilizarea pompelor de caldura sol apa, aceasta energie alternativa a inceput sa fie folosita pentru incalzirea și racirea caselor, oferind beneficii multiple. In randurile ce urmeaza vei putea afla care sunt cele mai importante cinci avantaje

Citeste articolul mai departe pe newsbv.ro…  

Sursa articol: newsbv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Importanța ventilatorului de baie in prevenirea problemei mucegaiului și a excesului de umiditate

17:50, 31.05.2024 - Fiecare locuința are nevoie de o izolare termica eficace pentru a beneficia de un climat sanatos și un aer placut. Totuși, pentru ca acest lucru sa fie posibil, se recomanda utilizarea unui sistem de ventilație cu recuperare de caldura și umiditate.Acestea sunt special concepute pentru a va bucura de…

Szijjarto: Ungaria si Bulgaria colaboreaza strans pentru securitatea aprovizionarii cu gaze naturale si utilizarea energiei nucleare

20:51, 25.05.2024 - Ungaria si Bulgaria au o alianta stransa in ceea ce priveste securitatea aprovizionarii cu gaze naturale si utilizarea energiei nucleare, a declarat sambata, la Budapesta, Peter Szijjarto, ministrul afacerilor externe si comertului, adaugand ca acest lucru a contribuit in mare masura la securitatea…

Strategia Energetica Nationala va fi pusa in dezbatere publica in 2 saptamani si adoptata prin HG pana la final de iunie

13:25, 20.05.2024 - Strategia Energetica Nationala va fi pusa in dezbatere publica in doua saptamani, urmand sa fie aprobata prin Hotarare de Guvern pana la finalul lunii iunie, a anuntat, luni, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la un eveniment de specialitate. “Energia inseamna competitivitate economica, inseamna…

Cum iti poate afecta aerul conditionat sanatatea

13:40, 29.04.2024 - Instalat in locuințe sau la locul de munca, aparatul de aer condiționat a devenit un aliat indispensabil in lupta impotriva temperaturilor extreme, mai ales a celor din timpul verii. Acesta ajusteaza și controleaza condițiile climatice dintr-o incapere, fie ca este vorba despre un apartament, o casa…

Energia geotermala, darul de la Dumnezeu pe care inca ne chinuim sa ni-l punem in traista

09:55, 28.03.2024 - Al patrulea workshop organizat in Arad pe tema utilizarii energiei geotermale, s-a desfașurat, la Expo Arad, marți, 26 martie in organizarea Central European Economic Development... The post Energia geotermala, darul de la Dumnezeu pe care inca ne chinuim sa ni-l punem in traista appeared first on Special…

Coreea de Sud și Romania discuta despre legaturi mai stranse in energia nucleara și aparare

08:35, 26.03.2024 - Ministerul industriei din Coreea de Sud a declarat luni ca a discutat modalitați de a-și extinde parteneriatul industrial cu Romania, concentrandu-se pe sectoarele energiei nucleare și apararii, relateaza The Korea Times citat de Rador Radio Romania. Ministrul Industriei, Ahn Duk-geun, s-a intalnit…

Premiera istorica in Romania: prima cladire care folosește exclusiv energia Pamantului

14:45, 25.03.2024 - O investiție revoluționara din punct de vedere tehnologic va gazdui birourile unui gigant german. Cele 2 hectare de suprafața utila vor fi utilizate de catre Infineon Technologies, companie listata la Bursa din Frankfurt și lider in proiectarea și producția de semiconductori. Spațiul va include și laboratoare…

Sobele vor fi inlocuite treptat cu pompe de caldura / Comisia Europeana: Jumatate dintre instalatori vor trebui recalificați / Ce planuri are Romania

12:50, 20.03.2024 - Pompele de caldura sunt esențiale pentru tranziția catre o energie curata și pentru atingerea obiectivelor europene de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon pana in 2050, considera Comisia Europeana. Treptat, acestea vor ajunge sa incalzeasca tot mai multe cladiri. Planul Romaniei este ca actualele…


Ce parere ai despre aceasta stire?